Navardauskas donio istorijsko slavlje Litvancima

Član Garmin-Šarpa je iskoristio sudare u finišu 208,5 kilometara duge dionice od Moburgea do Beržeraka i slavio u vremenu četiri sata, 43 minuta i 41 sekundu
0 komentar(a)
Ramunas Navardauskas, Foto: Beta/AP
Ramunas Navardauskas, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.07.2014. 17:27h

I to se dogodilo - u 19. etapi 101. izdanja „Tur de Fransa”, konačno se na najveću stepenicu pobjedničkom postolja popeo Litvanac.

Ono što nije uspjelo nijednom njegovom zemljaku u više od vijek dugoj istoriji najprestižnije biciklističke trke, uradio je juče Ramunas Navardauskas.

Član Garmin-Šarpa je iskoristio sudare u finišu 208,5 kilometara duge dionice od Moburgea do Beržeraka i slavio u vremenu četiri sata, 43 minuta i 41 sekundu.

Sa sedam sekundi zaostatka, kroz cilj je prošla glavna grupa, u kojoj je bio i vlasnik žute majice Vinćenco Nibali, kojem je „Gazeta delo sport” promijenila nadimak nakon što je praktično obezbijedio titulu na „Turu”. As iz Mesine više nije samo Ajkula, već „Squallo Giallo” (žuta ajkula).

Nibali i dalje ima za čak sedam minuta i 10 sekundi bolje vrijeme od Francuza Tiba Pinoa, a još 13 od njegovog zemljakom Žan-Kristofa Peroa.

Domaći takmičari će se na današnjem hronometru od Beržeraka do Perigoa (54 kilometra) sa Špancem Alehandrom Valverdeom (+ 7,25) boriti za mjesta na podijumu...

Bonus video: