Racković: Imamo psihološku prednost, ali nema euforije

"Koristim priliku da pozovem ne samo ljubitelje odbojke iz Budve, nego iz Crne Gore, jer je sve još uvijek otvoreno, i treba nam pomoć da završimo posao", kaže Racković, pomoćni trener
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2014. 11:57h

Miris prvog trofeja u istoriji crnogorske odbojke se itekako osjeća, ali daleko od toga da bilo ko u taboru naše reprezentacije misli da je pobjedom u Solunu (3:2) završen posao u finalu, naprotiv.

Grčka je u polufinalu protiv favorizovane Slovenije takođe poražena kod kuće 3:2, pa je u Mariboru iznenadila domaćina i sa 3:1 otišla u finale.

"Stekli smo psihološku prednost, ali sam rezultat od 3:2 ne znači ništa, jer svakako na svom terenu moramo da pobijedimo ako mislimo da osvojimo trofej. Računam da su igrači svjesni svega, to se moglo vidjeti nakon meča u Solunu, jer nije bilo nikakve euforije, na terenu smo proslavili pobjedu a već od četvrtka su misli usmjerene za meč u Budvi. Koristim priliku da pozovem ne samo ljubitelje odbojke iz Budve, nego iz Crne Gore, jer je sve još uvijek otvoreno, i treba nam pomoć da završimo posao", kaže za „Vijesti“ Vladimir Racković, pomoćni trener odbojkaša Crne Gore.

Iako su gubili 2:1 u setovima, Ćaćić i drugovi su smogli snage da se u finišu četvrtog seta vrate u život, a onda da u petom zadaju konačan udarac protivniku.

"Poslije revanša polufinala sa Makedonijom, koje je bilo izuzetno teško i fizički i psihički, jer smo trebali da jurimo rezultat, put za Grčku na finale smo doživjeli kao nagradu za veliki uloženi trud. U Solun smo otišli da pobijedimo, smatrali smo da ta priča ima realno pokriće, i uspjeli smo u našoj namjeri. Međutim, ništa nije gotovo, odigrali smo samo jedno poluvrijeme, drugo nas čeka u Budvi", dodaje Racković.

Jasno je da odbojkaška Crna Gora ima veliku priliku da ostvari najveći uspjeh u istoriji, da dobije priliku da pobjedom i u revanšu dobije mogućnost da, uz ispunjenje brojnih uslova, iduće godine nastupa u Svjetskoj ligi.

"Mislim da smo napravili veliki posao pobjedom protiv Grčke u Solunu. Ali nema opuštanja, ništa nije gotovo, Grci neće doći u Budvu sa bijelom zastavom. Ostaje nam da odigramo što bolje i da nakon više od tri mjeseca rada uspješno stavimo tačku na ovu priču", rekao nam je Luka Babić, mladi srednji naše selekcije.

Ječmenica nastavio pozitivan niz sa Grcima

Prije prvog meča finala srednji bloker Ivan Ječmenica se pohvalio pozitivnom tradicijom protiv Grčke u finalima.

"Igrao sam već dva finala sa Grcima, jedno na Igrama Istočnoevropskih zemalja, upravo u Solunu, a drugo u finalu Balkanijade u Danilovgradu, protiv većine igrača koji sad nastupaju za seniorski tim. Oba puta smo pobijedili. Biće tako i ovoga puta", poručio je u utorak Ječmenica i nije omanuo:

"Za sada ide po planu, nadam se da ćemo u subotu završiti započeti posao. Teška utakmica u Solunu je iza nas, dobili smo 3:2, ali to i nije neka prednost jer i u Budvi moramo da dobijemo da bismo uzeli trofej. Posljednja dva seta smo u Solunu odigrali kvalitetno, i to je recept kako protiv Grka treba da igramo i u Budvi", dodao je Ječmenica.

Utakmica u Budvi igra se sjutra veče od 20 sati. Ulaz je slobodan.

Crnoj Gori treba pobjeda bilo kojim rezultatom. Grke u finale vode pobjede od 3:0 ili 3:1, dok eventualan trijumf gostiju sa 3:2 donosi "zlatni set".

Bonus video: