Akcija Link: Devetoro osuđeno zbog prodaje heroina i marihuane

Optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - Nikšićanin Miljan R. Barović osuđen je na četiri godne zatvora
67 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.07.2014. 11:16h

Krivično vijeće sudije Suzane Mugoše danas je u Višem sudu u Podgorici izreklo prvostepenu presudu okrivljenima koji su uhapšeni u policijskoj akciji Link, zbog krivičnog djela šverca droge.

Optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - Nikšićanin Miljan R. Barović osuđen je na četiri godne zatvora, dok su na po dvije godine zatvora osuđeni Goran B. Barović, Ivan V. Vilić, Nikola Perković, Božidar M. Vukotić i Vladimir R. Dacić, dok su na po tri godine zatvora osuđeni Danijel S. Dragićević, Milutin B. Piljević i Davor S. Latković.

Prema navodima optužnice Željka Tomkovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Miljan Barović je u periodu od 16. februara do 20. juna 2012. godine u Nikšiću prodavao heroin i marihuanu, te da je za to organizovao grupu preprodavaca u kojoj su bili Piljević, Vilić i Goran Barović.

U drugoj tački optužnice piše da je Goran Barović od 1. do 21. maja 2012. u Nikšiću preprodavao marihuanu od jednog do tri kilograma Vladimiru Terziću. Okrivljeni Piljević je prošle godine u Risnu kao član grupe preprodavaca za račun Miljana Barovića, za novčanu naknadu, prodavao heroin.

Perković je pomogao Daciću u izvršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, stavljajući mu na raspolaganje svoja auta kojim se Dacić prevezao iz Nikšića u Risan.

Bonus video: