JEDRENJE

Ilija Marković peti na Balkanskom prvenstvu u olimpijskoj klasi Laser Standard

0 komentar(a)
Jedrenje
Jedrenje
Ažurirano: 05.04.2019. 00:17h

Crnogorski jedriličar Ilija Marković zauzeo je peto mesto u olimpijskoj klasi Laser Standard na Balkanskom šampionatu koje je organizovano na grčkom ostrvu Hios.

"Posljednji dan je donio i dosta tenzije. Ilija Marković je u olimpijskoj klasi imao šansu da se bori za medalju, bio je četvrti sa samo šest bodova manje u odnosu na trećeplasiranog Grčka Panajotisa, a trebalo je da se jedre tri regate. Međutim, slab vjetar opredijelio je odluku regatnog odbora da se odredi samo jedna regata u klasama Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Slab vjetar nije odgovorao Iliji Markoviću, na kraju je u cilj ušao četvrti. Kada su najslabiji rezultati poslije sedam regata odbačeni, morao je da se zadovolji petim mjestom", navodi se u saopštenju JK Delfin.

Zlatnu medalju je osvojio je Dimitris Papadimitru iz Grčke, srebro je pripalo Lubenu Tekedžievu iz Bugarske, a bronza Anastasosu Panajotisu iz Grčke.

Od ostalih predstavnika iz Crne Gore, a svi su iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, koji su pravo da učestvuju na Balkanskom šampionatu obezbedili na osnovu kriterijumskih regata tokom sezone, Danilo Jončić je zauzeo 30. mjesto, a Stefan Anđelić 31. u klasi Laser 4.7.

"U klasi Optimist, nije se jedrilo posljednjeg dana, pa su rezultati od četvrtak ostali na snazi: Nikola Golubović je 39, Pavle Musić 55, Marko Ljubojević 58, Petar Klakor 59, Vasilije Kurbanović 61, Andrija Marković 69.  Crna Gora je imala daleko najmlađu selekcije na šampionatu. Momci su pokazali ogroman talentan i potencijal, ali i nedostatak iskustva. Ostaje sada da nastave da rade i da se razvijaju kao do sada, a samim tim i da se nadaju medaljama sa velikih takmičenja u bliskoj budućnosti.Učešće mladih jedriličara omogućili su Opština Tivat, Porto Montenegro, Luštica Bay, Ministarstvo Sporta Crne Gore i kompanije iz Tivta Capital Concept, Livaja auto centar i Popović auto shop", stoji u saopštenju.

Komitet Balkanskog prvenstva u jedrenju očekuje da Crna Gora, odnono Tivat, po prvi put preuzme domaćinstvo i organizuje 52. Balkansko prvenstvo u jedrenju, u septembru 2019. godine.

Preporučujemo za Vas