Borba za novac i mjesto u Balkanskoj selekciji

Crnogorski atletičari Danijel Furtula, Slađana Perunović i Darko i Dragan Pešić učestvovaće na 73. Balkanskom prvenstvu
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2014. 11:52h

Crnogorski atletičari Danijel Furtula, Slađana Perunović i Darko i Dragan Pešić učestvovaće na 73. Balkanskom seniorskom prvenstvu koje će se predstojuećeg vikenda održati u rumunskom Piteštiju.

Atletski savez Crne Gore obavijestio je da će se Furtula takmičiti u bacanju diska, Perunović u disciplinama na 5.000 metara i 3.000 stipl, dok će Pešići nastupiti u desetoboju. Sa njima će u Piteštiju biti i treneri, Drago Musić i Danilo Krtinić.

Na šampionatu, koji će biti održan na nacionalmom stadionu "Nikolaj Dobrin", nastupiće 15 članica Balkanske atletske asocijacije sa preko 200 atletičara.

Ukupni nagradni fond za po deset najboljih rezultata u konkurenciji seniora i seniorki, vrednovanih prema tablicama Svjetske atletske federacije (IAAF), iznosi 20.000 eura.

Po završetku takmičenja rukovodstvo Balkanske atletske federacije sastaviće reprenzataciju od najboljih takmičara šampionata za takmičenje "Decanation" u francuskom Anžeru 30. avgusta.

"Učesnici Balkanskog prvenstva određeni su u skladu sa kriterijumima saveza za međunarodna takmičenja i u dogovoru sa nacionalnim trenerima. Mi smo se opredijelili samo za one reprezentativce koji mogu konurisati za medalje na prvenstvu u veoma jakoj konkurenciji. balaklnsko prvenstvo će biti i posljednji test za Evropsko prvenstvo u Cirihu, za koje Furtula i perunović imaju sotavrene norme. Očekujemo da u Piteštiju normu ispuni i Darko Pešić", kazao je Osman Erović, selektor atletske selekcije Crne Gore.

Bonus video: