Samardžić uhapšen u Sloveniji: "Pao" nakon skoro 20 godina bjekstva

Samardžić je osuđen na 20 godina zatvora
788 pregleda 10 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2018. 11:32h

Slovenačka policija je postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica uhapsila Božidara Samadržića (39) iz Nikšića koji se potraživao skoro 20 godina zbog pokušaja ubistva sa smrtnom posljedicom počinjenog na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je Samardžić osuđen na 20 godina zatvora.

"Samardžić presudom suda, 12. februara 1999. godine u Nikšiću, zajedno sa Lj.Z, pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle. U vozilu su se nalazili K.R. koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V. Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. I V.I. U događaju V.I. je zadobio povrede koje su uzrokovale njegovu smrt, dok je K.R. zadobio teške tjelesne povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su naveli da se Samardžić od momenta izvršenja krivičnog djela nalazio u bjekstvu do juče kada je uhapšen u Sloveniji shodno međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica.

"Slijedi komunikacija nadležnih organa Slovenije i Crne Gore u vezi sa izručenjem ovog lica našoj državi", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: