Boškan: Pokazali smo karakter i kvalitet

"Pokazali smo hrabrost, a u taj-breku, jednostavno, nastavili u istom ritmu i ubjedljivo riješili utakmicu u našu korist”, kazao je Boškan
2 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 23.07.2014. 22:15h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Solun – Nakon sjajne pobjede u Solunu protiv Grčke (3:2), u prvom meču finala Evropske lige, selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan bio je, razumljivo, zadovoljan i ponosan na ekipu.

“Čestitam momcima na sjajnoj utakmici i sjajnoj pobjedi. Pokazali smo karakter i kvalitet kada je to bilo najpotrebnije, pred punom dvoranom protiv sjajne Grčke, predvođenom Đurićem koji je imao odličan učinak u napadu. Bili smo strpljivi, dočekali smo da nametnemo svoj ritam igre, i odigrali smo sjajno, pogotovo završnicu četvrtog seta. Pokazali smo hrabrost, a u taj-breku, jednostavno, nastavili u istom ritmu i ubjedljivo riješili utakmicu u našu korist”, kazao je Boškan.

Selektor naše selekcije, međutim, zna da još ništa nije gotovo.

“Odbojkaškim žargonom, za mene je ovo bio samo prvi set. Jesmo dobili prvu utakmicu, ali nam predstoji velika borba u Budvi da završimo započet posao u Solunu, i da osvojimo Evropsku ligu”, dodao je Boškan.

Vojin Ćaćić, kapiten Crne Gore, je izjavio da Crna Gora “opet pokazala da je mentalno stasala kao ekipa”.

“Pokazali smo da nismo više mlada ekipa i da ne može lako da se igra protiv nas. Četvrti set je bilo preloman. U petom setu je njima, normalno, bilo teško da se vrate, i dalje bili na 24:23 u četvrtom setu. Mi smo to iskoristili, do kraja smo igrali jako, držali prijem i dobili 3:2. Ali, ova pobjeda nam ništa ne znači za revanš u Budvi, jer su ih i Slovenci dobili 3:2 u gostima, pa su izgubili kući, i ispali. Ovo je samo prvo poluvrijeme, u revanšu moramo da ih dobijemo za trofej”, rekao je Ćaćić.

Sotirios Drikos, selektor Grčke, rekao je nakon meča da je “utakmica bila slabog kvaliteta, jer su oba tima, svi igrači pomalo umorni od naporne sezone”.

“Mislim da je prelomni trenutak bio u četvrtom setu, kada je Ćaćić osvojio poene za 2:2. Ali, čeka nas još jedna utakmica, iako će biti teško, jer ćemo biti još umorniji. Međutim, krećemo od 0:0 u Budvi, i mislim da i tamo imamo naše šanse”, rekao nam je Drikos.

Bonus video: