Predsjednik Višeg suda podnio prijavu protiv Zorana Piperovića

Piperović je, prema prijavi, nakon objavljene prvostepene presude u predmetu Zavala, kao branilac Rajka Kuljače, uvrijedio sutkinju Valentinu Pavličić
13 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Piperović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.07.2014. 14:09h

Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić podnio je Advokatskoj komori Crne Gore disciplinsku prijavu protiv advokata Zorana Piperovića zbog teže povrede kodeksa advokata, jer je nakon objavljene prvostepene presude u predmetu Zavala, kao branilac okrivljenog Rajka Kuljače, bivšeg predsjednika Opštine Budva, uvrijedio sudiju Valentinu Pavličić, saznaju "Vijesti".

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović potvrdio je "Vijestima" da je protiv advokata Piperovića podnijeta disciplinska prijava.

"Podnešena je disciplinska prijava od predsjednika Višeg suda Borisa Savića, i naravno mi smo to u Komori evdentirali, koja će biti predata u rad disciplinskoj komisiji. Ova komisija će utvrditi da li u izjavi kolege Piperovića ima povrede kodeksa profesionalne etike. Savić je u prijavi naveo da je Piperović povrijedio kodesk, te da je time uvrijedio sudiju Pavličić i time praktično počinio teži disciplinski prekršaj. O ovoj prijavi odlučuje disciplinski tužilac. Ukoliko podigne optužnicu, nakon toga o tome odlučuje disciplinski sud, koji će da utvrdi da li postoji Pirepovićeva odgovornost", kazao je advokat Begović.

Bonus video: