Karambol u Baru: Pupović za sat počinio šest krivičnih djela

Pupović će biti izveden pred sudiju za istragu Osnovnog suda Bar, koji bi trebalo da odluči o određivanju pritvora
509 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2014. 10:08h

Tužiteljka iz Bara Radmila Gačević, naložila je juče rješenjem policijsko zadržavanje do 48 sati Mladena-Paja Pupovića (30) koji je preksinoć napravio karambol barskim ulicama.

Pupović će biti izveden pred sudiju za istragu Osnovnog suda Bar, koji bi trebalo da odluči o određivanju pritvora.

Prema saznanjjima „Vijesti“, barska policija je protiv njega podnijela šest krivičnih prijava za različita krivična djela - od nedozvoljenog držanje oružja do napada na službeno lice i ometanje u vršenju dužnosti.

Iako još nema zvaničnih informacija o slučaju koji je uznemirio Barane i sezonske goste, nezvanično izlaze detalji kako je došlo do filmske potjere policije za Pupovićem... Izvor blizak istrazi tvrdi da je u ponedjeljak veče patrola barskog interventnog voda, tokom redovnog obilaska Topolice II, uočila kako se braća Pupović - Mladen i Milan raspravljaju sa najmanje jednom osobom iz barskog kriminogenog miljea.

Nakon kruga vozilom, isti policajci primijetili su da je na mjesto svađe pristiglo još osoba sa policijskim dosijeom.

Prema toj verziji, policajci su izašli iz vozila kako bi spriječili izbijanje mogućeg sukoba, kada je na pločnik pao pištolj za koji se sumnja da je pripadao Mladenu Pupoviću.

Navodno, jedan od policajaca je krenuo da podigne oružje, ali je Pupović bio brži - uzeo pištolj i počeo da prijeti, kada je i slučajno ispalio hitac i u nogu ranio brata.

Narednih tridesetak minuta, policajci su, uz zaglušujuću buku sirena, po cijelom gradu jurili za Pupovićem koji je u sumanuto brzoj vožnji prebacio brata do hitne pomoći, udario u jedan motocikl, oštetio policijska kola postavljena u blokadi puta i stigao do pumpe „Kalamper“ u Čelugi... Tu je bezuspješnom pokušavao da sipa benzin, ali je stigao “samo” da zaprijeti osoblju pumpe, a onda i da zapuca u pravcu policijskih automobila koji su u međuvremenu pristigli.

Uhapšen je desetak minuta kasnije u Polju, gdje je bio opkoljen u dvorištu jednog porodičnog imanja.

Galerija

Bonus video: