Ćaćić: Jako od prvog poena

"Naša namjera je da od prvog poena igramo jako, da napadnemo servisom, da imamo dobar blok i igru u odbrani, i da pokušamo da zaustavimo Mitra Đurića", rekao je Ćaćić
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2014. 18:46h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Solun - Po dolasku naše odbojkaške reprezentacije u Solun, na prvi meč finala Evropske lige, koji se igra sjutra veče od 18 časova, Grci su organizovali konferenciju za novinare na kojoj su prisustvovali selektori i kapiteni dvije selekcije.

Vojić Ćaćić, kapiten Crne Goore, "očekuje teške mečeve sa Grčkom".

"Svakako neće biti lako kako je bilo u onom prvom meču u Budvi kada smo dobili 3:0, kada smo igrali veoma dobro u svim elementima. Naša namjera je da od prvog poena igramo jako, da napadnemo servisom, da imamo dobar blok i igru u odbrani, i da pokušamo da zaustavimo Mitra Đurića. I naravno, da pokušamo da pobijedimo, zašto da ne, sa sva tri boda. Nakon toga nas čeka revanš u Budvi, gdje će nam biti lakše pred našim navijačima", rekao je Ćaćić.

Kapiten i najbolji igrač Grčke Mitar Đurić nije večeras trenirao. Nije povrijeđen, već ga, kako su nam rekli iz domaćeg tabora, Grci odmaraju i čuvaju za utakmicu, jer je imao napornu sezonu.

“Više puta sam već rekao da smo mi mlad tim, ne tako iskusan kao rivali sa kojima smo do sada igrali. Mislim da niko nije očekivao da ćemo se naći u finalu, srećni i zadovoljni smo zbog toga. Sa druge strane, ponekad je najopasnije kada je tim poput našeg, koji nema veliki najviši kvalitet, umoran i zadovoljan zbog dosadašnjeg plasmana. Grčka je prvi put u finalu Evrolige, i želimo protiv Crne Gore da odigramo što je najbolje moguće. Crna Gora je veoma dobar tim, sa iskusnim igračima koji igraju u dobrim inostranim klubovima. Vjerujem u ekipu, ponosan sam na sve zbog plasmana u finale, ali daćemo sve od sebe da pobijedimo", izjavio je Đurić.

Slobodan Boškan, selektor Crne Gore, je istakao da je finale uvijek teško.

“Najbolje dvije ekipe igraće za trofej, i drago mi je što ove dvije ekipa nastupaju u finalu, što znači da je naša grupa bila jača od druge. Oba tima su zaslužila finale, očekujem dvije teške utakmice, dobru i jaku odbojku. Očekujem da će se voditi žestoka borba za svaki poen, i mislim da oba tima imaju šanse da pobijede. Vjerujem u moju ekipu, koja je odigrala veoma dobro ovu Evroligu, i očekujem da ćemo u Solunu odigrati na dobrom nivou. Znam da će moji igrači dati sve od sebe da pobijede, za mene je prvi meč veoma važan", kazao je Boškan.

Sotirios Drikos, selektor Grčke, rekao je da je finale važno za obje ekipe, ali da misli da je meč za trofej "malo više važan za Grke".

"Jer, nakon osam-devet godina Grčka se vraća na podijum Evropske lige. Za naš mladi tim ovo finale predstavlja izazov, potrebno je kontrolisati emocije na utakmici, a onda i sprovesti tehničko-taktičke zamisli. Siguran sam da j Crnoj Gori draže što finale igra sa nama nego da ga ja igrala protiv Slovenije, koja je od početka turnira slovila za velikog favorita. Mi smo izbacili Slovence, sada smo u finalu, i važno je da ostanemo skoncentrisani do kraja. Jer, može biti klopka za mladi tim kakav je naš, da bude umoran i zadovoljan sa do sada urađenim. Pokušaćemo da sve to ostavimo po strani i skoncentrišemo se samo na dva posljednja meča. Vjerujem da će oba finalna meča biti odlična promocija Evropske lige. Pozivam sve ljubitelje odbojke u Solunu da dođu da nas podrže, vjerujem da bi bila čast za moju ekipu da dvorana bude puna. Mislim da smo spremni za borbu", izjavio je Drikos.

Galerija

Bonus video: