Brat ranio brata, uslijedila filmska potjera, razmjena vatre sa policijom...

Pupović je iz pištolja ispalio hitac koji, najvjerovatnije nenamjerno, ranjava njegovog brata u nogu
375 pregleda 49 komentar(a)
Mladen Pupović Pajo, Bar pucnjava, Foto: Anto Baković
Mladen Pupović Pajo, Bar pucnjava, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 22.07.2014. 06:28h

Baranin Mladen Pupović sinoć je, pod krajnje čudnim okolnostima, ranio brata Milana, potom je, bježeći od policije, oborio motociklistu, oštetio najmanje dva policijska vozila, razmijenio hice sa policajcima i na kraju se u naselju Polje konačno predao.

Gotovo nestvarne scene, koje su podsjećale na one iz holividskih filmova, odigrale su se naočigled više stotina građana lučkog grada i turista...

Akcija je počela negdje oko 21 sat na zelenoj površini preko puta kafea „Napoleon“ i „Koloseum“, gdje su, prema dostupnim podacima, Pupovići imali raspravu sa još nekoliko osoba.

Kada je policijska patrola pokušala da spriječi rasplamsavanje svađe, Pupović je iz pištolja ispalio hitac koji, najvjerovatnije nenamjerno, ranjava njegovog brata u nogu.

Tada počinje “filmska” jurnjava - Mladen u “golf VI” luksemburših tablica ubacuje ranjenog brata i punim gasom bježi prema raskrsnici kod „Lune“. Tu naglo skreće i žestoko udara u motocikl, na kojem je bio Baranin G. L. sa drugaricom.

Bez težih povreda njih dvoje padaju pored slupanog motora, a očevici tvrde da je Mladen tada istrčao iz vozila da vidi šta je sa motociklistima.

“U taj mah, iz policijskog kombija istrčavaju policajci... Pupović se vratio u golf i uz škripu točkova pobjegao”, rekao je “Vijestima” jedan od očevidaca.

Iz kvarta oko „Kaće“, Mladen tada, prema tvrdnjama iz policije, ranjenog brata dovodi do zgrade Hitne pomoći, a onda uspijeva da razbije policijsku blokadu i bježi preko nadvožnjaka.

Zaustavio se na benzinskoj pumpi „Kalamper“ gdje počinje nova sekvenca:

“Pupović je počeo da viče, nije napuštao auto, prijetio je pištoljem da mu se natoči gorivo. Momak sa pumpe nije vidio pištolj, pa mu je kazao da sačeka, što je ovog dodatno razbjesnilo, pa je počeo da prijeti. U to je pristigla policija, on je iz auta ispalio hice na njih i pobjegao, policija je zapucala u gume, protutnjali su pored nas kao na filmu”, kazao je „Vijestima“ jedan od muškaraca koji se tada zadesio na pumpi.

Bježeći magistralom prema tunelu Ćafe, skreće udesno u Polje, ali završava u ćorsokaku - vozilom upada u jedno dvorište gdje ga je policija opkolila.

“Pregovarali smo desetak minuta, a onda se predao bez otpora”, kazao je „Vijestima“ izvor iz policije.

Do zaključenja broja “Vijesti”, policija je uzimala izjave od svjedoka, a očekivao se i dolazak višeg tužioca.

Pupovići su vlasnici auto-škole, a policiji su od ranije poznati, ali zbog sitnijih prekršaja.

Bonus video: