U Boliviji ubijen bivši Arkanov tigar i otmičar Dragana Krstovića

Popović bio je među otmičarima podgoričkog biznismena Dragana Krstovića, za šta je osuđen na 6 godina robije
127 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2014. 12:14h

Državljanin Srbije i Hrvatske Goran Popović, bivši pripadnik Crvenih beretki i Arkanovih tigrova, ubijen je u internet kafeu s tri metka u glavu i tijelo u gradu Santa Kruz u Boliviji, prenio je juče zagrebački "Jutarnji list".

Popović, za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog trgovine kokainom, 2001. godine bio je među otmičarima podgoričkog biznismena Dragana Krstovića. Nakon što su oteli Krstovića, koji se u to vrijeme bavio uvozom i prodajom južnog voća, za njegovo puštanje na slobodu otmičari su tražili 3,5 miliona maraka. U međuvremenu su uhapšeni u uspješnoj akciji policije.

Zbog otmice Podgoričanina, Goran Popović sa bratom Zoranom bio je osuđen na šest godina zatvora. Ipak nijesu odslužili kaznu, jer su 2004. godine pobjegli iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Goran Popović je u Boliviji imao dokumenta na ime Davida Eterovića Melgara. On je treća žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji za samo nedjelju dana, prenijeli su tamošnji mediji. Mafijaški obračuni, prema tvrdnjama bolivijskih medija, mogli bi biti povezani s nedavnom zapljenom tri tone kokaina u Čileu. Kokain vrijedan 60 miliona dolara stigao je iz Bolivije, objavila je policija. Osam je osoba uhapšeno u operaciji planiranoj četiri mjeseca.

Smatra se da je ubijeni Goran Popović bio povezan i sa saradnicima Darka Šarića, jednog od vođa balkansko-južnoameričke narkomafije koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima nakon više godina bijega sredinom marta predao policijama Srbije i Crne Gore.

Latinoameričke likvidacije balkanskih kriminalaca učestale su nakon Šarićeve predaje. Hrvatska policija pratila je braću Gorana i Zorana Popovića 2009. i 2010. godine kad su detektovali da su sa bivšim kolegama iz Crvenih beretki organizovali razgranati šverc oružja iz Rusije i Ukrajine u niz zemalja, od Srbije i Makedonije do Amerike, Španije i Holandije.

Bivši pripadnici Arkanovih Crvenih beretki i Zemunskog klana razgranali su se po zemljama Južne Amerike gde su godinama organizirali šverc narkotika prema Evropi. Hrvatskoj policiji je bilo poznato da se sada ubijeni Goran Popović kretao po Latinskoj Americi bez problema prelazeći granice Bolivije, Perua, Ekvadora, Brazila, Argentine i Venecuele.

Upozorenje: Sadržaj koji slijedi nije primjeren za sve, jer sadrži scene izrazitog nasilja.

Bonus video: