Tri nade za medalju u džudou u Vroclavu, Mrvaljević u Sočiju

Mrvaljević se u hali „Aleksandar Kareljin” sa preko 400 džudista priprema na kampu Evropske džudo unije (EJU), „Put ka zlatu”
202 pregleda 1 komentar(a)
Arso Milić, Srđan Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Arso Milić, Srđan Mrvaljević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.07.2014. 09:14h

Crnogorski džudisti nastupiće danas na Evropskom juniorskom kupu u poljskom Vroclavu.

U kategoriji do 81 kilogram boriće se Arso Milić, dok će u kategoriji do 63 kilograma Crna Gora imati dvije predstavnice, Ivanu Šunjević i Mirjanu Milić.

U prvoj juniorskoj godini, najboljem mladom sportisti Crne Gore Arsu Miliću, osvajaču kadetskih svjetskih i evropskih medalja, rival će u prvoj borbi biti pobjednik duela, Maciej Dlugoš (Poljska) - Kristofer Švarcer (Njemačka).

Šunjević, bronzana sa tek završenog Evropskog kadetskog prvenstva u Atini, biće nosilac, pa će biti slobodna u 1. kolu. U drugom je očekuje borba sa pobjednicom meča između Poljakinje Aleksandre Lagijevič i Čehinje Sare Dimovove. I Mirjana Milić je slobodna u prvom krugu, a u drugom se bori sa sa Japankom Aimi Nouči.

A najbolji crnogorski džudista, Srđan Mrvaljević, u Sočiju brusi formu za Svjetsko prvenstvo u Čeljabinsku. Mrvaljević se u hali „Aleksandar Kareljin” sa preko 400 džudista priprema na kampu Evropske džudo unije (EJU), „Put ka zlatu”.

EJU je kampove najboljih pokrenula 2010. godine, što je rezultiralo sa čak 29 medalja za Stari kontinent na OI u Londonu.

Bonus video: