Jovan Vukotić uhapšen u Turskoj

Kako navode u MUP Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina
327 pregleda 38 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 10.09.2018. 20:57h

Kotoranin Jovan Vukotić koji važi za vođu "škaljarskog" kriminalnog klana uhapšen je danas u Turskoj u zajedničkoj akciji turske i srpske policije, saznaje Televizija Vijesti u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Prema nezvaničnim saznanjima Televizije Vijesti, Vukotić se već nalazi u Beogradu.

Kako navode u MUP Srbije, Vukotić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe "škaljarci", za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

"Škaljarci" se pored krijumčarenja velike količine narkotika, dovode u vezu i sa drugim teškim krivičnim djelima, ubistvima, nelegalnim držanjem oružja i sl, navode iz MUP Srbije.

Iz tog resora Vlade Srbije su takođe naveli da je Vukotić tokom boravka i kretanja po Evropskoj uniji (EU) koristio falsifikovana dokumenta i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke.