Vušurović i Udovičić potpisali Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladine

"Nadam se da će poslije ovoga mladi sportisti nastaviti da napreduju i biti u prilici da ostvare karijere kakve smo imali Vanja i ja", poručio je Vušurović
67 pregleda 1 komentar(a)
Vušurović i Udovičić, Foto: Srbija.gov.rs
Vušurović i Udovičić, Foto: Srbija.gov.rs
Ažurirano: 17.07.2014. 20:31h

V.d. direktora Uprave za mlade i sport Crne Gore Igor Vušurović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti sporta i omladine.

Vušurović je podsjetio na brojne poduhvate u saradnji dvije zemlje, kao što su pokretanje Univerzitetske lige, akcija protiv mržnje na internetu "No hejt spič" i druge.

"Memorandum je bitna stavka u međunarodnoj saradnji. Nadam se da će poslije ovoga mladi sportisti nastaviti da napreduju i biti u prilici da ostvare karijere kakve smo imali Vanja i ja", poručio je Vušurović.

Udovičić je istakao da je regionalna saradnja prioritet Vlade Srbije i naglasio da je sport najbolji promoter takve spoljne politike jer je uvijek spajao narode i države.

"Danas smo potpisali jedan jako važan međudržavni dokument koji ima za cilj dalje jačanje prijateljskih odnosa naše dvije zemlje. U centru pažnje ovog sporazuma su upravo sportisti i mladi. Memorandum upravo njima omogućava đačke, studentske i sportske razmjene, podstiče mobilnost, kao i sprovođenje zajedničkih projekata, posebno onih koje finansira Evropska unija", rekao je Udovičić u pres sali Vlade Srbije.

Udovičić je dodao da je Srbija spremna da sarađuje sa svim zemljama u okruženju zbog uspostavljanja stabilnosti u regionu.

"Mnoge uspjehe u sportu postigli smo dok smo živjeli u jednoj zemlji i vjerujem da ćemo zajedno biti još uspješniji. Sa svim zemljama regiona koje to žele djelovaćemo u pravcu unapređenja saradnje na ovim prostorima radi izgradnje stabilnijeg i uspješnijeg regiona", dodao je Udovičić.

Bonus video: