Eliminisan Radović, uspjeh Čekića

Kadet Lovćena Filip Radović ispustio je šansu da se plasira među 32 najbolja na Starom kontinentu
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 15:56h

Za crnogorsku stonotenisku selekciju je 57. Evropsko prvenstvo za mlade u italijanskoj Rivi del Garde završeno.

Kadet Lovćena Filip Radović ispustio je šansu da se plasira u 32 najbolja na Starom kontinentu, jer je nakon dobijena prva dva seta, izgubio naredna četiri od Belgijanca Valentina Pjerarta.

Dan ranije se u prvom kolu oprostio i Filip Radulović, koji je sa 4:1 izgubio od Grka Vasilijedosa Adonijadisa.

U konkurenciji dublova Radović i Radulović poraženi su u prvom kolu od Francuza Remija Menoa i Liliana Bardea 3:0.

U ekipnoj konkurenciji nastup su završili na 34. mjestu.

"Bio sam na korak od plasmana u narednu rundu takmičenja. Odlična partija viđena je sa obje strane u kojoj je moj protivnik izašao kao pobjednik. Turnir sam završio sa deset pobjeda i tri poraza. Zadovoljan sam prikazanom igrom, nastaviću da treniram naporno kako bih ostvario svoj cilj četvrtfinale Evropskog prvenstva", kazao je Radović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Ali, crnogorski stoni tenis obradovale su dvije vijesti, kao potvrda porasta kvaliteta. Najbolji naš stonoteniser i prvi osvajač evropske medalje za Crnu Goru, Irfan Čekić je potpisao dvogodišnji ugovor sa članom prve lige Luksemburga, DT Etzela Etezbruk.

Čekić, koji je pet prethodnih sezona igrao u Njemačkoj, biće veliko pojačanje ovog kluba u Kupu Evrope.

I njegov otac, Šaban Čekić je istovremeno dobio priznanje za sjajni stručni rad. Trofejni crnogorski stručnjak Šaban Čekić novi je trener italijanskog stonoteniskog kluba Taranto. On je sa članom italijanske B2 lige potpisao jednogodišnji ugovor.

"Plan kluba je plasman u veći rang lige, kao i stručan rad sa mlađim kategorijama. Što se tiče ozbiljnosti ponuda koje smo dobili Irfan i ja, ali i uslovima ugovora više smo nego zadovoljni", kazao je Čekić agenciji MINA.

Čekić, koji je predvodio Budućnost do dvije titule prvaka SR Jugoslavije, prvi je crnogorski stonoteniski trener koji će raditi van Crne Gore.

Bonus video: