Nakon teškog udesa u Podgorici, Đurovići i dalje na Intenzivnoj

“Audi” se prvo sudario sa “kliom” da bi se odbio do betonskog ostrva i semafora, koji je pukao u komade i razletio se po asfaltu
135 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2014. 08:47h

Iz Kliničkog centra saopšteno je juče da su stabilnog stanja povrijeđeni u preksinoćnom udesu kod Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad i bivši direktor KC-a dr Miodrag Miško Đurović (64) i njegova kćerka Milica (19) još su na Odjeljenju intenzivne njege.

“Pacijentkinja M.Đ. je zadobila teške povrede glave i lijeve strane grudnog koša i odmah je zbrinuta kod grudnog hirurga. Ona je svjesna, cirkulatorno stabilna i spontano diše”, saopšteno je iz KC-a.

Dodaje se da je njen otac zadobio teške povrede grudnog koša obostrano, koje su takođe odmah zbrinute od grudnog hirurga.

“Svjestan je, cirkulatorno stabilan i spontano diše”, navode iz KC-a.

U Klinički centar je zadržana još jedna teško povrijeđena osoba iz udesa - Sanja Ilić.

“Pacijentkinja S.I. je zbog povreda glave i preloma lijeve podlaktice zadržana na dalje liječenje u Klinici za neurohirurgiju. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja”, piše u odgovoru Kliničkog centra. Iz te zdravstvene ustanove saopštili su da su ostali povrijeđeni pušteni na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz izvora bliskih istrazi, neposredno prije udesa “audi” karavan registarskih oznaka (NK BM 912), za čijim upravljačem se nalazio Božidar Asanović, kretao se iz pravca mosta Milenijum ka redakciji “Dana”.

U vozilu sa Asanovićem nalazili su se Sanja Ilić i Ivan Tomović. Iz pravca “Palade” ka zgradi Vlade u tim trenucima kretao se “reno klio” u kojem su bili Đurovići. Kada su automobili došli do raskrsnice kod Ekonomskog fakulteta došlo je do strahovitog sudara.

“Audi” se prvo sudario sa “kliom” da bi se odbio do betonskog ostrva i semafora, koji je pukao u komade i razletio se po asfaltu.

“Dok traje istraga ne može se saopštiti ko je kriv za udes. Vještak saobraćajne struke će utvrditi da li je ’audi’ ili ’klio’ prošao kroz crveno”, kazao je izvor “Vijesti” iz policije.

Šesta povrijeđena misterija za policiju, na ulici ostala “Sudbina”

Iz Kliničkog centra juče je zvanično saopšteno da je u udesu kod Ekonomskog fakulteta bilo šestoro povrijeđenih.

Šesta, lakše povrijeđena, prema informacijama iz KC-a, je S.K. (18). Iz policije je saopšteno da oni nemaju podatak da je u udesu povrijeđeno više od pet osoba.

Dodali su da će provjeriti o čemu je riječ, jer prema operativnim podacima šesti povrijeđeni nije zabilježen. Neki od očevidaca su kazali da je mlađa ženska osoba na mjestu udesa prelazila ulicu.

Iz policije navode da to nije potkrijepljeno dokazima.

“U ovoj fazi treba sačekati i provjeriti sve podatke. Za sada nema naznaka da je ženska osoba prelazila pješački prelaz neposredno prije udesa”, rekao je izvor iz policije.

Među komadićima polomljenih šoferšajbni razbacanih po asfaltu, našla se i knjiga “Sudbine” autora Vujadina Šaranovića.

Nije poznato da li je izletjela iz nekog od vozila nakon sudara ili je, možda, pripadala šestom povrijeđenom.

Galerija

Bonus video: