Bjelopoljac krije zašto je ranio prijatelja: Gojačanin pucao u trotoar?

"Vijestima" je, iz drugog izvora, nezvanično rečeno da je uzrok svađe porodične prirode, ali ta nagađanja niko zvanično nije potvrdio
341 pregleda 5 komentar(a)
Uviđaj, Gojačanin, Hasanović, Foto: Jadranka Ćetković
Uviđaj, Gojačanin, Hasanović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.07.2014. 19:58h

Još se ne zna šta je "natjeralo" Bjelopoljca Đorđija M. Gojačanina (24), da ispali četiri hica i nanese lakše tjelesne povrede dobrom drugu i sugrađaninu Evelinu Hasanoviću (30).

Viši državni tužilac Rifat Hadrović, odredio je preksinoć 48-časovno zadržavanje Gojačaninu koji će biti predat istražnom sudiji na odlučivanje o pritvoru.

Gojačanin je, kako policija sumnja, na Hasanovića pucao prekjuče, oko 13.45 sati u bjelopoljskom naselju Rasadnik.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Gojačanin tužiocu na saslušanju nije saopštio motiv pucanja.

Hasanović je, sa druge strane, kazao da nije bilo nikakvog, njemu poznatog, razloga za obračun.

Istakao je da su noć prije nego je ranjen, bili zajedno, da se godinama druže i da su "mnogo zajedničkog hljeba pojeli zajedno".

Sva četiri metka, kako je rečeno "Vijestima", ispaljena su u trotoar, a ne u Hasanovića, a rana koju je zadobio je od rikošeta.

"Iza Hasanovića se nalazilo veliko staklo, a materijalni dokazi - u vidu oštećenja trotoara, ukazuju da Gojačanin nije pucao u Hasanovića, već u pod", saopštio je izvor "Vijesti" blizak Tužilaštvu.

"Vijestima" je, iz drugog izvora, nezvanično rečeno da je uzrok svađe porodične prirode, ali ta nagađanja niko zvanično nije potvrdio.

Oba muškarca u gradu na Limu važe za dobre i mirne.

Nakon pucnjave, dr Miloš Šaponjić, kazao je da je Hasanović u napadu zadobio okrznuće, lakšu prostrelnu ranu lijeve potkoljenice, pri čemu kost nije povrijeđena.

Nakon zbrinjavanja u bolnici, ranjeni je otpušten na kućno liječenje. Uviđaj su obavili zamjenik višeg državnog tužioca Rifat Hadrović, sa policijskim službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje.