Apelovali za pomoć Vukoviću

Vuković je sredinom decembra 2006. na međunarodnom turniru u Somboru doživio težu povredu vrata, koja je uzrokovala kvadriplegiju, odnosno oduzetost gornjih i donjih ekstremiteta.
192 pregleda 2 komentar(a)
Vuković, Foto: Privatna arhiva
Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.07.2014. 18:34h

Porodica povrijeđenog džudiste Davora Vukovića apelovala je na građane da pomognu njegovo liječenje i tretman u Beču, koji je zakazan za 18. septembar.

Vuković je sredinom decembra 2006. na međunarodnom turniru u Somboru doživio težu povredu vrata, koja je uzrokovala kvadriplegiju, odnosno oduzetost gornjih i donjih ekstremiteta.

On je nakon dvije godine liječenja u Švajcarskoj uspio da sjedne u kolica.

Trener džudo kluba Fajter, čiji je Vuković član, Ilija Vukotić kazao je da je ubijeđen da mu je sportski duh pomogao da prebrodi najkritičnije momente, podsjećajući da su bili opasni po život.

“Vuković je najbolje dokazao kako se na treninzima uči da ne odustajete pred teškim životnim situacijama“, rekao je Vukotić.

Prema riječima Vukovićeve sestre Katarine, pravi pomak, iako mu se osjećaj u rukama djelimično vratio nakon liješenja u Švajcarskoj, postignut tek prošle godine.

“Davor je podvrgnut novoj metodi liječenja - matičnim ćelijama. Time je omogućeno ćelijama iz koštane srži da regenerišu oštećene nerve u kičmenoj moždini. Nakon tretmana, osjetio je poboljšanje u kontrolisanju tricepsa, šaka i leđa. Novi tretman zakazan je za 18.septembar, ali za liječenje je potrebno oko deset hiljada EUR, koje porodica ne može da obezbijedi“, kazala je Katarina Vuković.

Ona je objasnila da je velika vjerovatnoća da će tretman biti uspješan i apelovala na zainteresovane da mogu uplatiti novac na žiro račune 505-0000000311599-63 u Atlas banci i 540-0000032039669-87 u Erste banci.

Katarina Vuković podsjeća da su njenom bratu tokom liječenja u Švajcarskoj podršku pružili brojni dobrotvori, a dobijao je pisma podrške i od svojih vršnjaka iz cijele Crne Gore.

"Nadam se da pomoć ni ovog puta neće izostati", rekla je ona, prenosi Portal Radio televizije Crne Gore.

Bonus video: