Potvrđena presuda

Braća Vuksanović pravosnažno oslobođena optužbe

Boban i Blažo Vuksanović, bili su optuženi da su aktivirali eksplozivnu napravu, velike razorene moći, 1. marta 2013. ispred stana i automobila Aleksandra Jovovića
678 pregleda 0 komentar(a)
bomba vozilo Aleksandar Jovović, Foto: Savo Prelević
bomba vozilo Aleksandar Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2014. 15:48h

Viši sud potvrdio je oslobađajuću presudu braći Bobanu i Blažu Vuksanoviću, koji su bili optuženi da su aktivirali eksplozivnu napravu, velike razorene moći, 1. marta 2013. ispred stana i automobila Aleksandra Jovovića, zvanog Kameni u centru Podgorice.

Sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović krajem decembra prošle godine oslobodio je Vuksanoviće krivice za taj bombaški napad.

Vujanović je, obrazlažući presudu, kazao da nije dokazano da su optuženi izvršioci tog nedjela. On je ukinuo pritvor Vuksanovićima i donio rješenje da se odmah puste na slobodu, čime je propala velika akcija policije i tužilaštva iz marta prošle godine.

Portparolka Osnovnog suda Ivana Bečić saopštila je “Vijestima” da je Viši sud 2. jula potvrdio tu presudu. Vuksanoviće su nakon bombaškog napada, u planiranoj akciji, uhapsili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice u njihovoj porodičnoj kući u Zagoriču.

Na posljednjem ročištu u tom predmetu u Osnovnom sudu krajem prošle godine, odgledani su video zapisi lošeg kvaliteta sa poslovnih objekata u ulici u kojoj je eksplodirala bomba.

Na njima se nejasno vidio prolazak motocikla na kojem su se nalazile dvije osobe sa kacigama.