Argentinci dočekani u Buenos Ajresu, nacija ponosna

Predsjednica Argentine Kristina Fernandes rekla je da su reprezentativci pokazali hrabrost i strast, kao i da su dali sve od sebe da pobijede na Mundijalu
0 komentar(a)
Argentina, doček, Foto: Reuters
Argentina, doček, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2014. 10:11h

Više hiljada ljudi dočekalo je sinoć fudbalsku reprezentaciju Argentine po povratku sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje je u finalu poražena od Njemačke.

Nacionalni tim je doputovao u Buenos Ajres u avionu koji je oslikan portretima igracca i velikim natpisom "Hvala ti Argentino".

Navijači obučeni u plavo-bijele dresove ispunili su put od aerodroma do prostorija nacionalnog saveza.

Predsjednica Argentine Kristina Fernandes rekla je da su reprezentativci pokazali hrabrost i strast, kao i da su dali sve od sebe da pobijede na Mundijalu.

"Vi ste pobijedili samim tim što ste pokazali kvalitet, bili ste ujedinjeni u borbi. Hvala vam u ime 40 miliona ponosnih Argentinaca", rekla je Fernandes pošto se pozdravila s članovima tima u prostorijama saveza.

Kapiten Argentine i zvanično najbolji fudbaler Mundijala Lionel Mesi kazao je da je ponosan.

"Zahvalan sam svima. Volio bih da vratim trofej svjetskog šampiona u Argentinu i da uživam u tome. Pokušali smo, dali sve od sebe, ali nismo mogli. Uprkos tome, pružili smo mnogo radosti zemlji", rekao je Mesi.

Argentina je u u nedjelju izgubila od Njemaccke poslije produžetaka sa 1:0.

U centru Buenos Ajresa su izbili neredi taj dan, pošto je nekoliko stotina huligana divljalo, pa je policija upotrebila suzavac i gumene metke.

Zbog tih incidenata je uhapšeno 120 osoba, a povrijeđeno je 70 ljudi, uključujući 15 policajaca.

Bonus video: