"Medijaset" sastavio najbolji i najgori tim Mundijala

Takozvani flop tim, ili najgori tim Mundijala (4-3-3 formacija), ispunjen je Špancima i Brazilcima
98 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2014. 09:02h

Sedam fudbalera koji su igrali finale nalaze se u najboljem timu Svjetskog prvenstva u izboru italijanskog "Medijaseta".

Novi šampion Njemačka u idealnih 11 ima pet igrača - štopera Matsa Humelsa, desnog beka Filipa Lama (koji je Mundijal počeo kao zadnji vezni), te Bastijana Švajnštajgera na sredini i napadače Marija Gecea i Tomasa Milera.

Čast Argentine kod Italijana brani odlični lijevi bek Sportinga iz Lisabona Markos Roho, te "hrabro srce" Havijer Maskerano.

Kostarikanski golman Kejlor Navas je prvi izbor među stativama, pored Humelsa je mjesto štopera pokrio Holanđanin Ron Flar, a u formaciji 4-3-2-1 našlo se mjesta i za čileanskog vezistu Marijana Arangisa, kao i najboljeg strijelca Mundijala, Kolumbijca Hamesa Rodrigesa.

Idealni tim ima i idealnog selektora - izbor "Medijaseta" je, očekivano, pao na Joakima Leva.

Takozvani flop tim, ili najgori tim Mundijala (4-3-3 formacija), ispunjen je Špancima i Brazilcima.

Rus Igor Akinfejev je najveće razočaranje na golu (koštao je "zbornaju" u dva meča u grupi), a odbranu čine Dani Alveš, Portugalac Pepe, Serhio Ramos i Marselo.

Trojica "odabranih" u veznom redu su Aleks Song (Kamerun), Stiven Džerard i Ćabi Alonso, a trio napadača čine Dijego Kosta, Fred i Mario Baloteli.

Mnogo teže je bilo izabrati flop selektora, kandidati su bili Fabio Kapelo, Visente del Boske, Ćezare Prandeli...

Izbor je, ipak, pao na Luiz Felipea Skolarija, trenutno najomaženiju ličnost u Brazilu.

Galerija

Bonus video: