Ministarstvo ekonomije: Kavarić naložio internu istragu

Što se tiče organizacije seminara, procedura izbora kompanije bila je u skladu sa postupkom javnih nabavki
1 komentar(a)
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
zgrada Vektre, Ministarstvo ekonomije, Foto: YouTube
Ažurirano: 14.07.2014. 13:11h

Povodom informacije da inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije češljaju dokumentaciju Ministarstva ekonomije, vezanu za organizovanje seminara održanog početkom oktobra 2013. godine, iz tog ministarstva je saopšteno da daju "punu podršku nadležnim istražnim organima da što prije istraže i prezentuju rezultate provjere istražnih organa".

Pored toga, kako se navodi u saopštenju dostavljenom "Vijestima", ministar ekonomije Vladimir Kavarić je, odmah po obavještenju od inspektora Odsjeka, u skladu sa svojim ovlašćenjima, "dao nalog da se kroz interne procedure još jednom provjeri sva potrebna dokumentacija vezana za ovaj slučaj, sa čijim rezultatima će javnost takođe biti upoznata".

"Što se tiče organizacije seminara, procedura izbora kompanije bila je u skladu sa postupkom javnih nabavki. Formirana je tročlana tenderska komisija koja je pripremila tendersku dokumentaciju i objavila javni poziv za prikupljanje ponuda. Javni poziv je u skladu sa zakonom objavljen na sajtu Direkcije za javne nabavke, kao i na sajtu Ministarstva ekonomije", navodi se u saopštenju.

Objašnjava se da su na poziv stigle tri ponude od kojih je odabrana najniža te da nije bilo žalbi učesnika na tenderu.

"Seminar je finansiran od sredstava koja su mogla da budu iskorištena samo u svrhu organizacije seminara, u okviru projekta podrške stalnim naporima Ministarstva ekonomije na unapređenju normativnog regulisanja spoljno-trgovinskog prometa", ističu iz Ministarstva ekonomije.

Navodi se da su i preduzeća kojima je bio namijenjen seminar registrovani su na teritoriji cijele Crne Gore, a osim njih pozvani su eksperti zemalja EU i regiona, predstavnici državnih institucija, Privredne komore, Udruženja špeditera, Univerziteta Crne Gore.

"Seminarom je bilo predviđeno učešće oko 100 učesnika. Tenderom je tražena organizacija seminara u Budvi ili Podgorici i kriterijum je bio najniža ponuda. Sva dokumentacija koja je u posjedu Ministartsva ekonomije je na raspolaganju svim državnim organima od kojih očekujemo da nas što prije upoznaju sa rezultatima provjere", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje sekretar Ministarstva ekonomije, Igor Noveljić.

Bonus video: