Maradona: Mesi nije zaslužio Zlatnu loptu

„Mesi? Ja bih mu dao raj da je to moguće. Ali, nije u redu da neko osvoji nešto što je osvojio samo zbog nekog marketinškog plana”, rekao je Maradona televiziji Telesur
5 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.07.2014. 09:50h

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da Lionel Mesi nije zaslužio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Brazilu.

„Mesi? Ja bih mu dao raj da je to moguće. Ali, nije u redu da neko osvoji nešto što je osvojio samo zbog nekog marketinškog plana”, rekao je Maradona televiziji Telesur.

Mesi je proglašen za najboljeg igrača Mundijala, iako je reprezentacija Argentine, čiji je kapiten, izgubila u finalu poslije produžetaka sa 1:0 od Njemačke.

Uzgred, as Barselone nije postigao gol u nokaut fazi, iako je na terenu proveo više od 450 minuta, jer su „gaućosi” čak tri puta u četiri meča igrali produžetke.

„Žao mi je svoje zemlje. Gol Marija Gecea zaista boli. Postoji ogromna tuga u mom srcu što smo izgubili u finalu”.

„Kada se sve spoji, mislim da je Argentina zaslužila bar penale. Pobjeda Njemačke je rezultat nesporazuma u našoj odbrani”, kazao je Maradona.

On je, takođe, kritikovao selektora Alehandra Sabelju, jer je na poluvremenu zamijenio Esekjela Lavecija i uveo Serhija Aguera.

„Ne razumijem izmjenu Lavecija. On je bio fenomenalan na krilu. Aguero nije imao isti uticaj, ovo nije bio njegov turnir”, naveo je legendarni as.

Bonus video: