Inspektori u Ministarstvu ekonomije: Pod lupom Kavarićevi skupi seminari

Iz UP je potvrđeno da inspektori, koji su uzeli dokumentaciju iz Ministarstva, “rade provjere u vezi sa jednom pravnom stvari”
397 pregleda 16 komentar(a)
Vladimir Kavarić, Foto: Zoran Đurić
Vladimir Kavarić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.07.2014. 13:42h

Inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije češljaju dokumentaciju Ministarstva ekonomije, vezanu za organizovanje seminara održanog početkom oktobra 2013. godine.

Iz Uprave policije “Vijestima” je potvrđeno da njihovi inspektori, koji su uzeli dokumentaciju iz Ministarstva na čijem je čelu Vladimir Kavarić, “rade određene provjere u vezi sa jednom pravnom stvari”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz Ministarstva ekonomije, inspektore je zanimalo na koji je način organizovan seminar koji je, iako se održavao u Podgorici, Ministarstvo koštao oko 20.000 eura.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da su inspektori sredinom sedmice tražili dokumentaciju za seminar, koji je, za njihov račun organizovala turistička agencija “Congress travel”.

“To je bio dvodnevni seminar iz oblasti pružanja pomoći industriji u Crnoj Gori. Održan je 1. i 2. oktobra 2013. godine u hotelu 'Podgorica', a koštao je 20.000 eura. Za Ministarstvo ga je organizovala agencija 'Congress travel'. Inspektori su tražili dokumentaciju samo za taj posao”, tvrdi izvor “Vijesti” iz Ministarstva ekonomije.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić nije odgovarao na poziv novinara “Vijesti”, niti na sms poruku kojom mu je pojašnjeno zbog čega ga zovemo.

Turistička agencija “Congress travel” niz godina Vladi pruža usluge rezervacije i kupovine avionskih karata i rezervacije hotela. Vlasnik te firme je Ivan Mijović, koji je nedavno od Investiciono-razvojnog fonda (IRF) dobio kredit od 135.850 eura za kupovinu poslovnog prostora.

Među dokumentima objavljenim na sajtu Ministarstva ekonomije je ugovor koji su 8. avgusta 2013. godine potpisali Kavarić i Vujović, a kojim se “Congress travel” obavezuje da za račun Ministarstva organizuje i promoviše dva seminara. Njegova firma taj posao dobila je na javnom nadmetanju.

Ugovorom je precizirano da “Congress travel” organizuje seminare za projekte Sektora za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom.

Za oba seminara predviđeno je da se učesnicima obezbijede dva noćenja u hotelu u Podgorici, ručak i večera. Mijović je ugovorom obavezan da obezbijedi prevodioce, štampa brošure, blokove, pozivnce... Za taj posao on je dobio 40.456 eura.

Bonus video: