PRVENSTVO CRNE GORE

Titula Blažu Kaleziću

Prvak Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2014. godinu je internacionalni majstor Blažo Kalezić, sa 10.5 bodova u 13 kola
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 10:38h

Prvak Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2014. godinu je internacionalni majstor Blažo Kalezić. On je juče u Nikšiću na Prvenstvu Crne Gore u konkurenciji 75 takmičara i takmičarki slavio sa 10,5 poiena iz 13 kola Švajcarskog sistema.

Drugo mjesto zahvalujujući Buholc kriterijumu pripalo je velemajstoru Dragiši Blagojeviću, a treće velčemajstoru Nikoli Đukiću. Oni su, uz Milana Draška, sakupili po 9,5 poena.

Igralo se u sportskoj sali Trim centra uz izuzetno dobru organizaciju, i nikada jaču konkurenciju (četiri velemajstora, šest intermajstora i devet majstora FIDE).

Visoko 5. mjesto sa osvojenih 9 poena, zauzeo je selektor crnogorske reprezentacije, inernacionalni majstor Boro Miljanić, dok je najbolje plasirana šahistkinja bila reprezentativka Crne Gore Aleksandra Milović.

Ovo je bilo najmasovnije i najkvalitetnije brzopotezno prvenstvo Crne Gore. Prvenstvo je otvorio direktor turnira dr Blagoje Cerović, koji je u ime dva nikšićka kluba, tehnička organizatora, "Elektroprivrede" i "Nikšića" pozdravio sve učesnike i goste.

Novčane nagrade, medalje i pobjednički pehar u ime grada domaćina uručio je potpredsjednik Opštine Nikšić Milorad-Guto Jovanović.