NJEMAČKA EKSTAZA

Lam: Stojimo kao šampioni!

"Bez obzira na to da li imamo najbolje individualce, morate da imate najbolji tim. Rasli smo kako je turnir odmicao, nismo dozvolili da nas omete bilo šta", rekao je kapiten Njemačke
2 komentar(a)
Njemačka, titula, Foto: Reuters
Njemačka, titula, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2014. 23:27h

Manuel Nojer je podigao pehar prvaka svijeta iz ruku Filipa Lama samo nekoliko minuta nakon što je izabran za najboljeg golmana Mundijala.

"Cijela Njemačka je šampion, naša nacija koja je živjela s nama sve ovo vrijeme. Ne znam koliko dugo ćemo da slavimo, ali jedva čekam da vidim kakav je osjećaj probuditi se i znati da ste svjetski prvak", kazao je Nojer.

Lam je pričao kao pravi kapiten:

"Bez obzira na to da li imamo najbolje individualce, morate da imate najbolji tim. Rasli smo kako je turnir odmicao, nismo dozvolili da nas omete bilo šta. Na kraju stojimo ovdje kao svjetski šampioni, što je nevjerovatan osjećaj".

Mats Humels je više od pola sata igrao povrijeđen...

"Previše sam iscrpljen da bih euforično slavio, ali teško je reći kako se osjećam. Imam kada da proslavim. Svjetski šampion može da postane samo najbolji tim, ne ekipa koja ima ponajboljeg ili najboljeg igrača. Imali smo i sreće u finalu, ali ona prati hrabre. Mislim da smo zaslužili ovaj trofej", istakao je štoper "elfa".

Selektor Argentine Alehandro Sabelja čestitao je Njemcima na pobjedi, ali i odao komplimente svojim fudbalerima.

"Čestitam igračima na svemu što su pokazali na Mundijalu. Ponosan sam na njih, na sve što su uradili u Brazilu, a vjerujem da i nacija može da bude ponosna. U finalu je presudio jedan momenat, svako je mogao da dobije".

Maskerano: Ogroman bol

Argentinci su plakali dugo nakon meča, nisu dočekali da na zemlji najvećeg fudbalskog "neprijatelja" - Brazila, osvoje titulu svjetskog prvaka.

Sedam minuta ih je dijelilo do penal-lutrije, a onda im je presudio Mario Gece...

"Bol je ogroman", izjavio je jedan od najboljih Argentinaca na Mundijalu, Havijer Maskerano.

"Dali smo sve što smo mogl i žao nam i zbog nas i zbog cijelog argentinskog naroda. Bili smo blizu, ali to je život. I tuga je za čovjeka", zaključio je Maskerano.

Preporučujemo za Vas