Za kraj postavljena još tri nacionalna rekorda

Ksenija Milutinović je takođe ostvarila drugo vrijeme u konkurenciji na 50 metara leptir stilom (29,87), čime je oborila juniorski crnogorski rekord
107 pregleda 0 komentar(a)
Plivanje, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Plivanje, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.07.2014. 19:03h

Kao i prvog dana turnira „Prvo ljetnje otvoreno prvenstvo u plivanju, prvo studentsko prvenstvo”, i juče su postavljena tri crnogorska rekorda.

Muška štafeta 4x50 mješovito (Alen Dervišević, Zoran Vujičić, Boško Radulović, Marko Bojanić) osvojila je 2. mjesto iza Juga, ali i ostvarila najbolji crnogorski rezultat u toj disciplini, u vremenu 1:57,76.

Ksenija Milutinović je takođe ostvarila drugo vrijeme u konkurenciji na 50 metara leptir stilom (29,87), čime je oborila juniorski crnogorski rekord.

Milutinović je bila i član štafete 4x50 metara slobodnim stilom, zajedno sa sestrom Katarinom, te Larom Milak i Jovanom Terzić, koja je postavila juniorski rekord (2:07,88).

U istoj trci, štafeta Nina Dajković-Anastasija Vico-Jovana Vujović-Anđela Antunović, oborila je rekord u pioniorskoj konkurenciji.

A na Evropskom juniorskom prvenstvu u holandskom Dordrehtu crnogorski plivač Maksim Inić je postavio državni rekord u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. On je disciplinu 50 metara slobodnim stilom završio u vremenu 23 sekunde i 81 stotinka.

Zabilježio je 24. vrijeme od 51 prijavljenog takmičara.

Bonus video: