Hadžibeti uskoro pred sudom

On je uhapšen u Štokholmu na osnovu potjernice Interpola Podgorica, a zatim je izručen Crnoj Gori, zbog čega je uslijedila odluka o spajanju suđenja
167 pregleda 0 komentar(a)
Jonuz Hadžibeti, Foto: Savo Prelević
Jonuz Hadžibeti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2018. 14:06h

Suđenje Dušku Martinoviću i ostalim okrivljenim, koji su optuženi za međunarodni šverc kokaina, heroina i marihuane, te stvaranje kriminalne organizacije, koje je za danas bilo planirano, odloženo je za 24. septembar u podgoričkom Višem sudu, jer rješenje o spajanju postupka u odnosu na optuženog Jonuza Hadžibetija koji je nedavno uhapšen, još nije dostavljeno vijeću i strankama, odlučilo je specijalno vijeće sudije Vesne Pean.

Optužnicom specijalnog tužioca obuhvaćen je i Hadžibeti, ali kako je bio nedostupan pravosudnim organima, postupak je u odnosu na njega odvojen. On je uhapšen u Štokholmu na osnovu potjernice Interpola Podgorica, a zatim je izručen Crnoj Gori, zbog čega je uslijedila odluka o spajanju suđenja.

Optuženi su uhapšeni u akciji "Mak". U optužnici se pored ostalog navodi da nakon što se Duško Martinović sa Momčilom Vujačićem dogovorio nabavku kilogram i po heroina i kilogram „smješe“ za miješanje sa drogom, te da za ovu drogu iz Hrvatske dođe Drožđan, Duško je a zatim angažovao Dejana Jablana da ga njega kupi kilogram heroina.

Potom je Jablan preko Željka Vujovića ugovorio kupovinu ove droge sa okrivljenim Zlatkom Romanovićem.

Vujović je tražio od Romanović da mu nabavi kilogram heroina za 10.000 eura, dok je kilogram „smješe“ Maljota Đurašević predao Dušku M., u blizini lokala „San Francisko“ u Podgorici.

Početkom juna 2015, okrivljeni Duško Martinović je sa Momčilom Vujačićem ugovorio kupovinu kilograma kokaina i prenos u Hrvatskoj, koji je u Crnu Goru poslao Franja Katavića i Stjepana Krezića, za preuzimanje kokaina od Martinovića.

Bonus video: