Sara Vidak: Odslužiću kaznu, ako ostane presuda

"Sudija je imala šest svjedoka, ljude koji rade sa njom, i sve se svodi na to da je moja riječ protiv njene", rekla je Vidak
215 pregleda 34 komentar(a)
Sara Vidak, Foto: Screenshot (N1)
Sara Vidak, Foto: Screenshot (N1)
Ažurirano: 10.09.2018. 13:02h

Beograđanka Sara Vidak, koja je proglašena krivom za napad na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić, rekla je da će se odazvati odsluženju kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca ukoliko presuda ne bude preinačena.

Ona je za N1 rekla da je bila prilično zbunjena cijelom situacijom.

Kako je objasnila, saobraćajni prekršaj doveo je nju i njenog momka u sud, a Vidak je došla kao svjedok, jer joj je "tako rečeno".

"Naletjeli smo na gospođu Stanišić koja je bila neljubazna, za nekim gardom prema nama, pokušali smo da razgovaramo sa njom, pitamo gdje da odemo da bismo riješili problem jer su momku oduzeli dokumenta", objašnjava Vidak.

Prilikom donošenja presude za tu saobraćajnu nezgodu, sudija je predala potvrdu na kojoj je bila napisana pogrešna registarska oznaka, sa kojom, kako Vidak kaže, možda ne bi mogla da pređu granicu, zbog čega su od nje tražili da se ispravi ta greška.

Vidak je u tom trenutku u sudu bila sa majkom, devetogodišnjim bratom i momkom, a u blizini je bio još i jedan policijski službenik koji ipak nije vidio incident, navodi N1.

Vidak kaže da je sudija optužila za napad na službeno lice kad je shvatila da je, hvatajući je za ruku prekoračila ovlašćenja.

"Ona nije htjela ni da sasluša, i tu dolazi do guranja, uhvatila me je za ruku i odgurnula unazad. Nisam joj blokirala put ni u jednom trenutku, to je neki njen nesvjestan trenutak, nije bilo napada sa moje strane. Kad me je uhvatila, pitala sam je odakle joj pravo da mene hvata za ruku. I poslije par sekundi je ona shvatila šta se desilo i krenula je da viče "Napad na službeno lice", jer ona ne bi smjela da postupa tako sa strankama", kaže Vidak.

Sudija je tražila da lišavanje slobode bude momentalno.

"Sudija je imala šest svjedoka, ljude koji rade sa njom, i sve se svodi na to da je moja riječ protiv njene", rekla je Vidak za N1.

Vidak je rekla i da su se u pritvoru u Spužu prema njoj službenice i zatvorenice ponašale korektno i kulturno. Objasnila je i da je ljekove za smirenje dobila po preporuci nadležnog psihijatra, koja je ocijenila da su potrbeni poslije takve vrste stresa.

"Nije niko nikoga drogirao, ljekovi za smirenje su prema mišljenju psihijatra tamo, kad neko doživi takav stres ne treba da izdržava bez ljekova. Pokušala sam da zaspim bez tablete, ali okrećeš se, samo negativne stvari dolaze...", objašnjava ona.

Vidak kaže da će se odazvati pozivu za odsluženje kazne.

"Ostalo mi je još tri mjeseca i sedam dana da izdržim kaznu, ako ne bude izmijenjena presuda", rekla je.

Bonus video: