Žulio Sezar završio reprezentativnu karijeru

"Ovo je stvarno težak trenutak za brazilski fudbal. Mislim da treba da zaboravimo najbrže što je moguće ovaj turnir i da razmišljamo o budućnosti," zaključio je čuvar mreže Toronta
1 komentar(a)
Žulio Sezar, Foto: Reuters
Žulio Sezar, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2014. 08:10h

Neslavan kraj Svjetskog prvenstva za domaćina, značio je i kraj reprezentativne karijere za Žulija Sezara.

Iskusni čuvar mreže protiv Holandije je odigrao posljednji meč za "karioke”.

Ostaće zapisano da je u posljednja dva duela primio čak 10 golova.

Duel sa četom Luja van Gala bio je 86, na kome je stajao na golu Brazila.

"Ovo je definitivno moje posljednje Svjetsko prvenstvo, ali i moj posljednji meč za Brazilom. Igrati na „Kopa Amerika” sljedeće godine, pa potom i nastup u Rusiji 2018. godine, bilo bi veoma sebično od mene. Vrijeme je da drugi momci dobiju šansu. Brazil ima najmanje sedam ili osam golmana, koji mogu da odgoviore ovom zadatku”, rekao je Sezar za brazilske medije.

Ekipa je nakon trijumfa protiv Čilea u četvrtfinalu bila heroj nacije, a potom su uslijedila dva bolna poraza od Njemačke i Holandije.

"Ovo je stvarno težak trenutak za brazilski fudbal. Mislim da treba da zaboravimo najbrže što je moguće ovaj turnir i da razmišljamo o budućnosti," zaključio je čuvar mreže Toronta.

Sezar je debi za Brazil imao na "Kopa Amerika” 2004. godine, kada je branio na svih šest mečeva u grupi, a potom bio junak finala, kada je u penal seriji protiv Argentine (4:2).

Bonus video: