Kubanac Kala pojačao Budvansku rivijeru

Iskusni Kala (22. oktobra puni 30 godina) potpisao je jednogodišnji ugovor, i popunio prazninu nastalu sporazumnim raskidom ugovora sa Markom Bojićem
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 23:56h

Joslejder Hehardo Kala treće je pojačanje Budvanske rivijere za narednu sezonu, ujedno treći Kubanac u istoriji kluba, nakon odličnog korektora Rajdela Poeja i nepoznatog korektora Josmanija Diasa Karmenatea (koji nije odigrao nijedan meč za Budvane, jer nije ni bilo licenciran).

Iskusni Kala (22. oktobra puni 30 godina) potpisao je jednogodišnji ugovor, i popunio prazninu nastalu sporazumnim raskidom ugovora sa Markom Bojićem, koji je otišao u Pari volej. Ako ne bude novih pojačanja na prijemu, Kala će igrati u tandemu sa Vojinom Ćaćićem.

Nekadanji kubanski reprezentativac, koji ima i američki pasoš (dvije godine, od 2005 do 2007. godine je igrao na jednom američkom univerzitetu Brigam Jang, a i danas, kad ne igra, živi u Sjedinjenim državam), u Evropu je stigao u januaru 2008. godine, u grčki Olimpijakos.

Nakon toga je na kratko ponovo igrao na Kubi, a onda je proveo sezonu u Južnoj Koreji, u Korean erlajnzu.

U Evropu se vratio u ljeto 2009. godine, potpisao je za grčki Iraklis, nakon kojeg je igrao i za italijansku Veronu, francuski Tur, nekoliko mjeseci za poljski Belhatov, pretprošlu sezonu za tursku Ziratbanku i prošlu u katarskom Al Rajanu.

Sa Turom je bio šampion 2012. godine, u sezoni u kojoj je u prvenstvu odigrao 25 mečeva, i zabilježio 368 poena (27 asova), uspio je da ugrabi i Super kup Poljske sa Belhatovom.

Budva neće biti prva crnogorska destinacija za Kalu, koji je, kao mlad, 15. juna 2003. godine sa Kubom gostovao u “Morači”, gdje je protiv tadašnje Srbije i Crne Gore, koju je vodio Veselin Vuković, igrao meč Svjetske lige, zajedno sa tada malo poznatim, između ostalih, Poejom i Huantorenom.

SCG je taj meč dobila 3:0, a Kala je upisao sedam poena. Interesantno, rival Kale na tom meču bio je Slobodan Boškan (nije ulazio u igru), sada trener Budvanske rivijere.

Prije Kale, Budvane su, podsjećanja radi, pojačali srednji bloker Petar Krsmanović (stigao iz Kladova) i primač Lazar Ćirović (Radnički Kragujevac).

Osim Marka Bojića, klub su napustili Marko Falaski, Luka Šuljagić, Aleksandar Milivojević i Milan Marković.

Bonus video: