Suđenje za ubistvo ispred diskoteke "Fejs": Nije se znalo ko koga tuče

Marko Miljanić je prigovorio iskazu, rekavši da nije prošao kroz detektor i da nije ni pretresan prilikom ulaska u diskoteku
369 pregleda 0 komentar(a)
Marko Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Marko Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 12.07.2014. 19:58h

Službenik obezbjeđenja nikšićke diskoteke „Fejs“ Petar T. Mašulović, kazao je juče da je 15 momaka napalo braću Marka i Dragana Miljanić, da je on sa kolegama priskočio da ih odbrani, ali da su i sami tada dobili udarce.

Mašulović je to rekao svjedočeći u nastavku suđenja Marku V. Miljaniću (29) iz Nikšića, optuženom za ubistvo Jasmina Eća i Draganu V. Miljaniću zvanom Gaga, zbog nanošenja teške tjelesne povrede Miodragu Zoriću u tuči ispred diskoteke.

„Bilo je oko 15 momaka koji su napali braću Miljanić, a mi smo ih branili. Iako smo ja i kolege Jelić i Bojović zadobili udarce, uspjeli smo da ih izvučemo iz te gomile. Pucalo je batina i po nama, jer su ih sa dvije strane napadali. Potom su braća Miljanić izašli iz diskoteke, jer smo ih ja i Jelić sproveli do vrata. Ali, opet je nastala opšta tuča u holu, kod garderobera. Trajala je dva-tri minuta i nije se znalo ko se bije i ko koga udara... Nisam vidio dobro šta se dešavalo van diskoteke, ali sam kroz staklo vidio da je Zorić ležao kod vrata, dok je neko sa tla podigao Eća i odvezli su ga. Čuo sam od mase ljudi, pročula se priča i glasina da su Miljanići nožem uboli Eća“, kazao je Mašulović.

On je rekao da su te noći braća Miljanić prošla detektor na metal, ali da mašina nije registrovala ništa kod njih.

Marko Miljanić je prigovorio iskazu, rekavši da nije prošao kroz detektor i da nije ni pretresan prilikom ulaska u diskoteku.

„Zato što sam gazdin šura, odnosno gazda diskoteke je moj zet, oženio je moju sestru od strica, tako da sam mogao da prođem pored detektora“, tvrdi optuženi.

Svjedok Miljan Jelić je takođe rekao da je u diskoteci izbila opšta tuča: “Nisam vidio ko se sa kim tukao i ko koga napada. Pola diskoteke se tuklo, oko 50 momaka”.

Suđenje se nastavlja 19. septembra.

Prema navodima optužnice, 29. decembra 2013. Marko Miljanić je s umišljajem usmrtio Jasmina Eća, dok je njegov brat Dragan sa umišljajem teško tjelesno povrijedio Zorića.

“Kada su iz diskoteke izašli Ećo i Zorić, Marko Miljanić je nožem ubo Eća u stomak i trbušnu duplju, od kojih povreda je nastupila smrt usljed iskrvavljenja bedrene arterije. Dragan Miljanić je šipkom dva puta udario Zorića u glavu, od koje je zadobio prelom gornje vilične kosti i dva zuba su mu polomljena”, piše u optužnici.

Bonus video: