Mertezaker: Ne smijemo da se zavaramo pobjedom protiv Brazila

Njemački reprezentativac Per Mertezaker izjavio je danas da njegova ekipa uoči finala SP mora da bude oprezna i da ne smije da je zavara dobra igra i ubjedljiva pobjeda protiv Brazila
0 komentar(a)
Mertezaker, Foto: Beta/AP
Mertezaker, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2014. 17:09h

Njemački reprezentativac Per Mertezaker izjavio je danas da njegova ekipa uoči finala Svjetskog prvenstva mora da bude oprezna i da ne smije da je zavara dobra igra i ubjedljiva pobjeda protiv Brazila u polufinalu od 7:1.

"Želimo na pravi način da završimo takmičenje, moramo dobro i pametno da odigramo. Ali, to nije sve, mi želimo više, želimo da napravimo istoriju. Ne želimo da se zadovoljimo plasmanom u finale. Poslije polufinala protiv Brazila biće teško ne gledati nas kao favorite, ali ne smijemo da izgubimo koncentraciju samo zato što smo postigli sedam golova u polufinalu", rekao je Mertezaker, prenio je Gardijan.

"Naša igra protiv Brazila bila je skoro 100 odsto, ako pogledate statistiku, dodavanja, golove, sve je bilo tečno. Svi su se dobro nosili s pritiskom. Vidjela se razlika među ekipama i zbog toga smo napravili sjajan rezultat. Ali tako ubjedljiva pobjeda je i opasna uoči finala", dodao je defanzivac Nemačke.

Njemačka će sjutra od 21 čas na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru igrati protiv Argentine u finalu Svjetskog prvenstva. Ekipa Joakima Leva je u polufinalu pobijedila Brazil sa 7:1, dok je tim Alehandra Sabelje poslije izvođenja jedanaesteraca izbacio Holandiju sa 4:2.

"Moramo da ostanemo mirni i da budemo svjesni situacije. Još jedna utakmica je ostala i moramo da ponovimo igru i stav iz polufinala. To je ono što je potrebno za finale, inače, nećemo imati šanse. Ako padnemo samo za pet odsto, nećemo ništa uraditi. Ovaj tim želi da postigne nešto posebno", rekao je Mertezaker.

Bonus video: