Mesi: Odrekao bih se svih nagrada za titulu na SP

"Više bih volio da osvojim Svjetsko prvenstvo, nego Zlatnu loptu za najboljeg svjetskog fudbalera", rekao je Mesi, preneo je list Bild.
0 komentar(a)
Argentina, Mesi, Foto: Beta/AP
Argentina, Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.07.2014. 17:03h

Lionel Mesi je izjavio danas da bi se rado odrekao svih nagrada koje je osvojio tokom karijere samo da osvoji trofej na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Odrekao bih se svih rekorda, trofeja i individualnih nagrada samo da postanem svjetski šampion sa Argentinom. Više bih volio da osvojim Svjetsko prvenstvo, nego Zlatnu loptu za najboljeg svjetskog fudbalera", rekao je Mesi, preneo je list Bild.

Mesi je igrao u svih šest utakmica na Mundijalu u Brazilu i postigao je četiri gola. Argentina će sjutra od 21 čas na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru igrati protiv Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva.

Tim Alehandra Sabelje je u polufinalu poslije izvođenja jedanaesteraca izbacio Holandiju sa 4:2, dok je ekipa Joakima Leva pobijedila Brazil sa 7:1.

"Za fudbalera je najveća stvar osvojiti Mundijal. O tome sanjaš kao dijete i taj san nikada ne iščezne. Pitao sam svoje saigrače iz Barselone Ćavija, (Andresa) Inijestu i (Đerara) Pikea kakav je osjećaj podići trofej, a oni su rekli da to ne može da se izrazi riječima", rekao je Mesi.

"Uradićemo sve što možemo da naš san postane stvarnost", dodao je Mesi, četvorostruki osvajač Zlatne lopte.

Argentina će sjutra igrati za treću titulu prvaka svijeta, a Njemačka za četvrtu.

Argentiski reprezentativac Havijer Maskerano rekao je da će pokušati da uživa u finalnoj utakmici.

"U finalu smo i pokušaćemo da osvojimo trofej dušom, srcem i glavom. Nalazimo se na posljednjem stepeniku i pokušaćemo da stignemo do cilja. Želio bih da uživam i da igram sa uživanjem. Finalu Svjetskog prvenstva težite u životu i mislite da je to daleko, gotovo nemoguće... To (pobjeda) je veliki san", rekao je Maskerano.

Basanta: Moramo da uživamo u finalu

Hose Basanta rekao je da se njegovoj ekipi ispunio san, ali da prije svega treba da uživaju u sjutrašnjem finalu Svjetskog prvenstva.

"Dodirnuti smo čarobnim štapićem i moramo da uživamo u ovom trenutku. Ovo se dešava jednom u životu, san se ostvario, ali moramo da uživamo. Sve će se brzo završiti", kazao je Basanta.

"Gledali smo Njemačku tokom Mundijala. Oni su dobro izbalansiran tim u svemu", rekao je Basanta.

Bonus video: