Ne zna se odakle 261.205 eura na računu

„Dokazano je da se Simonović bavio kriminalnom djelatnošću i da novac nije mogao uštedjeti u Danskoj, odakle je u Crnu Goru dolazio po nekoliko puta godišnje"
279 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Simonović, Foto: Jadranka Ćetković
Vladan Simonović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.07.2014. 15:43h

Vještak finansijke struke Predrag Rakočević, kazao je da nema dokumentacije na osnovu koje bi se utvrdilo odakle 261.205 eura na računima Beranca Vladana Simonovića (36), i njegovog oca Borislava.

Rakočević je to izjavio u bjelopoljskom Višem sudu, gdje je juče završeno suđenje Simonoviću, optuženom za pranje novca stečenog kriminalnim radnjama i prodajom droge.

“Od tog novca, oko 100.000 eura uplaćeno je za trgovinu akcijama, a Vladanov otac Borislav je 2004. u tri navrata uplatio 60.000 eura na račun Ernste banke, dok je Vladan dvije godine kasnije, prenosom računa, Zetagradnji uplatio prvo 95.000 eura na ime kupovine stana, plus 14.000 za garažno mjesto“, kazao je vještak...

Zamjenik višeg državnog tužioca Rasim Jašarević, kazao je da ne može povjerovati u odbranu Vladanovog oca Borislava, jer nije pružio ni jedan dokaz o tome kako je uštedio 60.000 eura.

„Dokazano je da se Simonović bavio kriminalnom djelatnošću i da novac nije mogao uštedjeti u Danskoj, odakle je u Crnu Goru dolazio po nekoliko puta godišnje, već se za to vrijeme bavio preprodajom droge, a od zarađenog novca kupovao nekretnine po Crnoj Gori”, kazao je tužilac.

Advokat odbrane Borivoje Đukanović, kazao je da je optužnica doživjela fijasko: “Prosto je nevjerovatno da se istom optužnicom tvrdi da je novac stečen, navodno kriminalnom djelatnošću 2008. godine, ubačen u legalne finansijske tokove 2004.

To je nevjerovatna nelogičnost. Za svaki euro, koji je bio predmet optužbe, izvedenim dokazima je utvrđeno da potiče iz legalnih tokova”. Prema navodima optužni - ce, Simonović je 361.205 eura od trgovine kokainom, stavio u legalne tokove.

Bonus video: