Hapšenja u Kotoru zbog oružja: Na udaru klan iz Škaljara

U operaciji su učestvovali Odjeljenje bezbjednosti Kotor, Centar bezbjednosti Herceg Novi i Specijalna antiteroristička jedinica
533 pregleda 17 komentar(a)
Kotor, oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Kotor, oduzeto oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.07.2014. 07:05h

Članovi takozvanog škaljarskog kriminalnog klana - Kotorani Danijel Mahović (25) i Goran Biskupović (26) uhapšeni su juče nakon što je policija pretresom njihovih stanova pronašla eksploziv, oružje, bejzbol palice, elektro-šoker...

Kotorski i novski policajci sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice osim njihovih, pretresli su juče i stanove Kotoranina Krsta Maroša i Ivana Lopičića iz Podgorice, takođe članova tog klana.

Iz Uprave policije, saopšteno je da je pretresom Mahovićevog stana pronađen i oduzet dinamit oblijepljen crnom selotejp trakom, sa sporogorećim štapinom, nož sa drškom crne boje, elektro - šoker "jidu", tri mobilna telefona, 10 SIM kartica i par rukavica crne boje.

"Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi G.B. (26) iz Kotora pronađeni su i oduzeti lovačka puška cal. 16 mm, dvije bejzbol palice i četiri mobilna telefona", piše u saopštenju.

Mahović i Biskupović su juče uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takozvani škaljarski kriminalni klan, koji prema policijskim informacijama predvode Kotorani Jovica i Igor Vukotić drugi put se, od kad je na čelo kotorske policije došao Igor Popović našao na meti policije.

Prije dvadesetak dana specijalci sa dugim cijevima prekinuli su u Direkciji za uređenje i izgradnju javno otvaranje ponuda za zakup nekoliko poslovnih prostora u Starom gradu i priveli više osoba koje su tu zatekli.

Policijska akcija počela je nakon što je jedan od ponuđača prijavio da mu pripadnici kriminalnog klana ozbiljno prijete, ukoliko javno iskaže zainteresovanost za nekretnine koje su oni pikirali.

Specijalci su nakon toga pretresli devet stanova i kuća koje pripadaju škaljarskoj kriminalnoj grupi. Nakon pretresa, uhapšen je Kotoranin Jovan Jovanović, u čijem je automobilu pronađeno oružje.

Bonus video: