Policija riješila pet slučajeva razbojništva i krađe: Osumnjičeni krali novac, alkohol, kablove?

7. septembra je uhapšen S.S. iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu radnika kladionice "Lob". Kako se sumnja, on je uz prijetnju pištoljem, za koji se ispostavilo da je startni, od radnika pokušao da ukrade novac
0 komentar(a)
lopov, krađa, Foto: Shutterstock
lopov, krađa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.09.2018. 13:59h

Podgorička policija je u prethodnih nekoliko dana riješila slučajeve pet imovinskih delikata za čije se izvšenje sumnjiče četiri osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

7. septembra je uhapšen S.S. iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu radnika kladionice "Lob". Kako se sumnja, on je uz prijetnju pištoljem, za koji se ispostavilo da je startni, od radnika pokušao da ukrade novac.

Isotga dana nadležnom tužiocu je podnijet izvještaj kao dopuna krivične prijave protiv H.L. (17) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio tešku krađu kada je sa još još jednom osobom 1. septembra iz rashladne vitrine kafe bara "MM" ukrao veću količinu alkoholnog pića. Pri pokušaju krađe aparata za klađenje, kako navode iz UP, nisu uspjeli.

"Službenici podgoričke policije su danas lišili slobode A.D. (35) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu Ministarstva odbrane. On je juče, kako se sumnja, iz Samostalnog automatskog strelišta, koje se nalazi u naselju Zlatica, iščupao oko 15 metara kabla za komunikacije, nakon čega je zapalio vatru u namjeri da pregori plastični omotač kabla, ali su ga u tome spriječili pripadnici Vojske koji su ga primijetili i zadržali do dolaska policije", navodi se u saopštenju.

Kako poručuju iz UP, rasvijetljeno je i razbojništvo počinjon 3. septembra na štetu I.B. kada mu je nepoznata osoba ukrala novčanik u kome su se nalazila lična dokumenta i novac.

Rasvijetljeno je krivično djelo krađa, kada je od radnika "Košuta" d.o.o. ukradeno 56 eura pazara. Osoba koja je kako se sumnja izvršila djelo je identifikovana, a riječ je o maloljetniku mlađem od 14 godina. O svemu je obaviješten Centar za socijalni rad radi brige o maloljetniku kao i radi preduzimanja vaspitnih mjera iz njihove nadležnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: