Trentin za milimetar ispred Sagana, Nibali i dalje u žutom

Kao što se i vidi na slici, Italijan iz Omega Farma-Kvikstepa je bio brži za djelić sekunde, za nekoliko milimetara od Slovaka iz Kanondejla
60 pregleda 0 komentar(a)
Mateo Trentin i Peter Sagan, Foto: Beta/AP
Mateo Trentin i Peter Sagan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.07.2014. 16:59h

Bukvalno milimetri odlučivali su pobjednika sedme etape 101. „Tur de Fransa”.

Mateo Trentin i Petar Sagan su zajedno prošli kroz cilj dionice od Epernea do Nansija, pošto su 234,5 kilometara prešli za pet sati, 18 sekundi i 39 stotinki, a na kraju je odlučivao foto finiš.

Kao što se i vidi na slici, Italijan iz Omega Farma-Kvikstepa je bio brži za djelić sekunde, za nekoliko milimetara od Slovaka iz Kanondejla.

Djelovalo je da će etapu koju su obilježili novi padovi i odustajanja osvojiti Sagan, koji je na putu ka osvajanju treće vezane zelene majice (najviše poena), ali tako nije mislio 24-godišnjak iz Trentina.

U samom finišu je iskoristio metež zbog padova i upisao drugu etapnu pobjedu na „Turu”, nakon prošlogodišnjeg slavlja u Lionu.

“Kada ne pobijedim, svi se čude. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da je ovo moja etapa, ali sam siguran da će doći i moj dan”, rekao je 24-godišnji Sagan, koji je treći u generalnom poretku, pa uz zelenu majicu bi mogao da nosi i bijelu, kao najbolji mladi vozač.

U generalnom poretku je i dalje prvi Vinćenco Nibali, sa dvije sekunde prenosti nad Jakobom Fuglsangom.

Ni sjutra ne bi trebalo da bude promjena u generalnom poretku, jer se vozi 170 kilometara od Tomblena do Žerarmer, sa tri srednje teška uspona.

Bonus video: