Nejmar: Mogao sam da ostanem nepokretan

"Da me je udario dva centimetra niže, danas sam mogao da budem u invalidskim kolicima", rekao je Nejmar, prenio je BBC.
2 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.07.2014. 09:33h

Brazilski reprezentativac Nejmar rekao je da je mogao da ostane nepokretan poslije teške povrede kičme i grubog starta Huana Sunige, tokom utakmice sa Kolumbijom na Svjetskom prvenstvu.

Nejmaru je napukao treći kičmeni pršljen kada ga je u petak, 4. jula, reprezentativac Kolumbije Kamilo Zuniga koljenom udario u leđa tokom četvrtfinalne utakmice na Mundijalu.

U prvom obraćanju medijima poslije povrede, Nejmar je rekao da ga je "bog blagoslovio i sačuvao".

"Da me je udario dva centimetra niže, danas sam mogao da budem u invalidskim kolicima", rekao je Nejmar, prenio je BBC.

Suniga se izvinio Nejmaru a Svjetska fudbalska federacija (Fifa) nije pokrenula postupak protiv njega.

"Ne mrzim ga, nisam zlopamtilo. Ali, ne osjećam ništa. Teško je pričati o tom startu koji se dogodio u važnom trenutku moje karijere. Ne kažem da je želio da me povrijedi, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi, ali svako ko se razumije u fudbal vidio je da to nije normalan start", rekao je Nejmar.

Fudbaler Barselone rekao je da se nada da će Argentina trijumfovati na Svjetskom prvenstvu, pošto u tom timu igraju njegovi saigrači Lionel Mesi i Havijer Maskerano.

"Mesi je osvojio skoro sve i zaslužuje da bude šampion. Navijam za njega da postane svjetski šampion. On je moj saigrač i moj prijatelj", rekao je Nejmar.

Fudbaleri Brazila sjutra od 22 časa u Braziliji igraju protiv Holandije, utakmicu za treće mjesto, a u nedjelju od 21 čas u Rio de Žaneiru u finalu Mundijala igraju Njemačka i Argentina.

Bonus video: