Tadić-Mijović: Nasilje se ne zaustavlja, najdrastičnija forma u "Informeru"

"Nasilje se nikako ne zaustavlja, vidjeli smo njegovu najdrastičniju formu u "Informeru"", kazala je Mijović
98 pregleda 2 komentar(a)
Milka Tadić-Mijović, Milena Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milka Tadić-Mijović, Milena Perović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.07.2014. 12:37h

U Osnovnom sudu u Podgorici počeo je spor koji su direktorica “Monitora” Milka Tadić-Mijović i novinarka tog nedjeljnika Milena Perović pokrenule protiv dnevnog lista "Pobjeda" i bivšeg glavnog i odgovornog urednika lista Srđana Kusovca.

One su podnijele tužbu radi nadoknade nematerijalne štete zbog vulgarnih uvreda i govora mržnje u tekstovima koje je taj list objavljivao od juna 2011. do aprila 2012, dok je njen glavni urednik bio Kusovac, sada šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Advokat Aco Đurišić, koji zastupa novinarke, na pripremnom ročištu je precizirao tužbeni zahtjev tražeći po 15 hiljada eura za tužiteljke, uz ocjenu da je to odgovarajući iznos, jer su ranije u sličnim procesima visoki funkcioneri i političari dobijali te iznose na račun pretrpljenih duševnih bolova zbog tekstova objavljenih u medijima.

Sutkinja Mirjana Popović je rekla da će naknadno odlučiti o eventualnom saslušanju novinarki i Kusovca, i zakazala početak glavne rasprave za treći oktobar.

Marko Vešović i Šeki Radončić, čije tekstove Kusovac naziva književnim djelom, su u spornim tekstovima novinarke nazivali “ološima”, “džukelama”, ”kerovima”, “zulumćarskom ekipom novinara”, “šupljoglavima”, “profesionalnim falsifikatorkama”, “lovačkim kerovima”, ”medijskim siledžijama u suknjama”, ”glupim kao točak”, ”kilomudićkama”, ”mitingaševim kerovima u suknjama”...

Tadić-Mijović je, nakon održanog ročišta, objasnila da su se odlučili za ovaj proces, jer se radi o nasilju, teroru i nezapamćenom govoru mržnje, te da smatra da je i tužilaštvo trebalo da reaguje.

"Nasilje se nikako ne zaustavlja, vidjeli smo njegovu najdrastičniju formu u "Informeru". Nadam se da će sud postupiti pravilno i da će to biti neka vrsta upozorenja da se takve stvari više ne dešavaju", kazala je direktorica "Monitora".

Bonus video: