Bulatović: Da me država nije naoružala ne bih ubio Pejanovića

Porodica Pejanović, osim Bulatovića, tužila je i državu, odnosno MUP, jer je u njihovom vlasništvu pištolj kojim je ubijen Aleksandar
1153 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2014. 15:41h

Nekadašnji policajac Zoran Bulatović, optužio je svoju bivšu službu da je doprinijela ubistvu pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića.

Pravosnažno osuđeni za to ubistvo, rekao je juče da je Pejanovića ubio službenim pištoljem i da bi posljedice bile značajno manje, da kod sebe nije imao službeno oružje.

Bulatović je to istakao u sporu koji su majka i dvoje maloljetne djece pokojnog Pejanovića pokrenuli u podgoričkom Osnovnom sudu, tražeći od Bulatovića i države Crne Gore odštetu zbog njegove smrti, izdržavanje njegove djece, kao i troškove sahrane.

Na Sudu je pročitan dopis iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u kome piše da Bulatović ( u trenutku ubistva) nije postupao u svojstvu ovlašćenog službenog lica, već kao građanin van službe i da je "predmetni događaj proizašao iz privatnog odnosa".

Komentarišući te tvrdnje, Bulatović je konstatovao da je takav dopis MUP-a konfuzan, iako sadrži priznanje da je oružje kojim je izvršeno djelo službeno.

Pejanović (foto: Boris Pejović)

"Dakle, u momentu izvršenja krivičnog djela nisam bio angažovan na obavljanju službenih zadataka, ali sam 21 godinu, efektivno 24 časa dnevno, ovlašćeni službenik policije, pa me je kao i svakog drugog radnika Uprava policije, odnosno država, obavezala da nosim službeno oružje, tako da ne stoje navodi dopisa da sam bio običan građanin, jer da je tako, ne bih kod sebe imao oružje i posljedice koje bi nastupile bile bi značajno manje", rekao je Bulatović.

Zastupnik porodice Pejanović, advokat Dalibor Kavarić, ocijenio je da je dopis MUP-a koncipiran s ciljem izbjegavanja odgovornosti i da se ni na koji način ne može isključiti odgovornost MUP-a, kao nespornog vlasnika pištolja.

Spor se nastavlja 2. septembra.

Porodica Pejanović, osim Bulatovića, tužila je i državu, odnosno MUP, jer je u njihovom vlasništvu pištolj kojim je ubijen Aleksandar.

Oni traže da tuženi isplaćuju Pejanovićevoj djeci po 150 eura mjesečno, za pretrpljene duševne bolove, njegovoj majci i djeci da isplate 50.000 eura i za troškove sahrane 6.500 eura.

Iz MUP-a saopštili da Bulatović u trenutku ubistva nije postupao u svojstvu ovlašćenog službenog lica, već kao građanin.

Bulatović je pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Pejanovića u maju 2011., kada je, nakon kraće prepirke, hicem iz pištolja sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti ugostiteljskog objekta "Lido" u Podgorici

Galerija

Bonus video: