Romero: U finalu sam zahvaljujući Van Galu

"Neizmjerno sam zahvalan Van Galu, koji me je naučio u AZ Alkmaru kako se postaje vrhunski golman", kazao je Romero
1 komentar(a)
Serhio Romero, Foto: Beta/AP
Serhio Romero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.07.2014. 14:49h

Golman Argentine Serhio Romero odmah je nakon polufinalnog duela sa Holandijom pošao u svlačionicu rivala da bi se zahvalio selektoru "lala" Luisu van Galu.

"Čim mi se ukazala prilika ušao sam u svlačionicu Holandije, jer nisam zaboravio šta je Van Gal uradio za mene. On me je doveo u AZ Alkmar i izvukao iz anonimnosti. Napravio je od mene golmana dostojnog da me Alehandro Sabelja pozove u reprezentaciju, kojem sam takođe zahvalan", kazao je junak prolaska Argentine u finale 20. Mundijala.

Romero je zahvaljujući odbranama dva penala u penal-ruletu dobio i priznanje za najboljeg igrača utakmice. Kamere su, međutim, snimile da je pred svaku seriju iz šortsa vadio bilježnicu pripremljenu od stručnog štaba sa informacijama gdje pojedini holandski igrač najčešće šutira jedanaesterce. I Argentina je slavila sa 4:2, rezultato kojimk je izgubila penal seriju u četvrtfinalu Mundijala 2006. godien kada je Njemačka zaustavila "gaućose" zahvaljujući bilježnici koju je koristio Jens Leman. Argentinci su naučili lekciju!

Bonus video: