Roben: Njemačka će osvojiti Mundijal

"Argentina jednostavno nema šanse protiv klase i igre "elfa", naglasio je Roben
2 komentar(a)
Roben, Foto: Beta/AP
Roben, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.07.2014. 13:18h

Najbolji igrač Holandije i jedan od najboljih fudbalera 20. Mundijala, Arjen Roben, ne sumnja u ishod finala na "Marakani" između Njemačke i Argentine.

"Njemačka je prvak svijeta, ubijeđen sam u to! Argentina jednostavno nema šanse protiv klase i igre "elfa", naglasio je Roben.

I dok svjetski mediji sa razočaranjem pišu o fudbalu prikazanom u drugom polufinalu u kojem je Argentina na penale savladala Holandiju, kod Robena su pomiješana osjećanja. I on je poput Lionela Mesija na drugoj strani usamljen pokušavao da probije odbrambeni bedem, pošto su se oba selektora opredijelila na odbranu gola, a naprijed šta urade najveće zvijezde. Oba sjajna igrača su imala tek po dva nevjerovatna bijega.

"Penali to baš i nije samo lutrija. Pokazali smo to protiv Kostarike. Ovoga puta nijesmo imali sreće, jer se nijesu složile kockice", smatra Roben.

A povrede Robina van Persija i Najdžela de Jonga onemogućile su Holandiji da na gol stane specijalista za penale, Tim Krul, a Jasper Silesen je mogao bolje kod dva posljednja penala "gaućosa". On, međutim, nikada u karijeri nije odbranio penal.

"Sada su mi osjećanja pomiješana, jer smo tragično izgubili, a sa druge strane ponosan sam na igru i plasman moje ekipe. Tragični i možda nezasluženi porazi su sastavni dio fudbala", zaključio je Roben.

Bonus video: