“Crveni” bez pritiska, ali sa velikom željom i motivom

"Nemamo pritisak, ispunili smo cilj i svi smo jako motivisani. Nadamo se da ćemo preskočiti i ovaj korak i igrati finale Evrolige", kaže za “Vijesti” Ivan Ječmenica, srednji bloker Crne Gore
2 komentar(a)
Ječmenica, Foto: Cev.lu
Ječmenica, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 10.07.2014. 10:44h

Plasmanom u polufinale ispunili su cilj i ostvarili uspjeh, a da li će uspjeti da iskoriste ovogodišnju slabiju konkurenciju i naprave još jedan korak naprijed u Evropskoj ligi, znaće se nakon dvomeča sa Makedonijom.

Možda će se konačan epilog moći naslutiti već nakon večerašnjeg, prvog duela u Skoplju. Za opomenu je prošlogodišnji meč u glavnom gradu Makedonije, kada je domaćin savladao Crnu Goru 3:0 (27:25, 25:20, 25:20), u meču prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo…

"Biće teško, ali to je veoma značajna utakmica za sve nas, ali i za crnogorsku odbojku. Nemamo pritisak, ispunili smo cilj i svi smo jako motivisani. Nadamo se da ćemo preskočiti i ovaj korak i igrati finale Evrolige", kaže za “Vijesti” Ivan Ječmenica, srednji bloker Crne Gore.

Crna Gora je u grupnoj fazi zauzela prvo mjesto u grupi A (sa Grčkom, Rumunjiom, Poljskom, Azerbejdžanom), sa šest pobjeda i dva poraza, dok je Makedonija bila druga u grupi B, iza Slovenije, a ispred Austrije, Turske i Danske.

"Sigurno da nas čeka vrlo teško i neizvjesno polufinale protiv Makedonije, jer je to reprezentacija sastavljena od iskusnih igrača od kojih su nekoliko njih nosioci igre u svojim klubovima, prije svih Simovski i Gjorgijev. Mislim da će njihova igra umnogome zavisiti od igre njih dvojice", ističe korektor Aleksandar Minić.

Izabranici Slobodana Boškana su u Skoplje doputovali u utorak, kada su odradili trening u školskoj sali “Nezavisna Makedonija”, jer je dvorana u kojoj će se igrati meč (“Boris Trajkovski”) bila nedostupna. Zato su juče trenirali u takmičarskoj dvorani, a isto će uraditi i danas, na dan utakmice.

"Mi smo ispunili naš cilj, a to plasman u polufinale. Ali, daleko od toga da se zadovoljavamo tim, imamo veliki motiv i želju da odigramo što bolje i pokušamo da dođemo do finala, što bi bio odličan rezultat i nagrada za tri mjeseca veoma napornog rada", dodao je Minić.

Gjorgijev: Bolji smo

Selektor Makedonije, Žarko Ristoski, bivši libero Budvanske rivijere, kazao je da je i Makedonija plasmanom u polufinale ispunila cilj.

"Sljedeće što obećavamo jesu dobre partije u polufinalu i plasman u finale. Crna Gora ima dobar tim, koji je dugo godina na okupu, i ima više iskustva u ovom takmičenju. Za nas je prvi meč od presudnog značaja. Treba nam da odličnim servisom otežamo prijem protivniku, kao i da dobro blokiramo. Miloš Ćulafić, Božidar Ćuk i Vojin Ćaćić su igrači koje treba zaustaviti", rekao je Ristoski.

Kapiten Nikola Gjorgijev smatra da su hladna glava i koncentracija recept za dvomeč sa Crnom Gorom.

"Bolji smo tim od Crne Gore, iako su oni izvršili određene promjene u ekipi, njihova četiri nova igrača su silno motivisani i glavni dokazivanja. Sa druge strane, Slobodan Boškan je dobar trener, i zbog toga će biti teško. Međutim, mjesto u finalu je dostižno za nas", optimista je Gjorgijev.

Utakmica između Makedonije i Crne Gore počinje u 20 časova (TV prenos je na RTCG). Sude Poljak Pavel Burkijevic i Mađar Laslo Adler.

Revanš je 16. jula u Budvi. U finale će se plasirati ekipa koja u dva meča osvoji više bodova (tri boda za rezultate 3:1 i 3:2, dva boda za 3:2).

U slučaju istog broja bodova, u revanšu će se igrati “zlatni set”.

Bonus video: