Teške povrede

Berane: Djevojčicu (5) napao pas lutalica

Djevojčic, koja je zadobila povrede u predjelu glave, upomoć su pritekli prolaznici i jedva je iščupali iz čeljusti psa
119 pregleda 8 komentar(a)
agresivan pas, Foto: Shutterstock
agresivan pas, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2019. 10:28h

Nedaleko od pekare "Nišavić" 8. jula oko 19 časova pas lutalica napao je petogodišnju djevojčicu S.M.

Ona je tom prilikom zadobila povrede u predjelu glave.

Kako prenosi portal "Pobjede" djevojčici su upomoć pritekli prolaznici i jedva je iščupali iz čeljusti psa.

Po riječima dežurnog izabranog doktora dr Marije Joksimović, djevojčica je u Dom zdravlja dovedena oko 19 sati.

"Djevojčica S.M. bila je u stanju šoka, sa vidljivim povredama u predjelu desne strane lica. Odmah je upućena hirurgu koji je sanirao povrede, nakon čega ju je pregledao epidemiolog", kazala je dr Joksimović.

Prema informacijama Pobjede, djevojčica S.M. osjeća se dobro, nalazi se na kućnom liječenju i za tri dana ima zakazanu kontrolu kod hirurga.

Upućena je i na pregled kod oftalmologa, nakon čega će se znati da li je došlo do povrede oka.

Epidemiolog dr Goran Čukić kazao je da se takve povrede tretiraju kao teške, što je, po njemu, unakaženje. Prema njegovim saznanjima, pas je usmrćen, a porodici je sugerisano da traži da se ustanovi je li pas bio zaražen bjesnilom.

"Opština Berane preduzima aktivnosti na rješavanju evidentnog problema povećanog broja pasa lutalica na ulicama. Preduzeti su koraci na organizovanju skloništa za napuštene životinje. Identifikovane su parcele i podnešeni zahtjevi Sekretarijatu za uređenje prostora za izdavanje dokumentacije, pa se nadamo da će to biti ubrzo riješeno. Napad psa lutalice na dijete obavezuje nas da organizovanje skloništa maksimalno ubrzamo. Ovo što se desilo petogodišnjoj djevojčici zahtijeva hitno reagovanje, jer je situacija postala alarmantna", kazao je "Pobjedi" v.d. sekretara za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine Ranko Šćekić.