do 10. januara 2015.

Krisitjanu Goluboviću šest mjeseci zabranjen ulazak u Crnu Goru

"Isto maltretiranje...birokratsko iživljavanje-jasna poruka- da se gubimo iz Crne Gore????! ", napisao je Golubović na Facebooku
269 pregleda 50 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 21:06h

Višestruko osuđivani kriminalac Aleksandar Kristijan Golubović uhapšen je u Budvi oko 20 časova.

Njemu je nakon saslušanja policija dala rješenje u kojem se navodi da se Goluboviću otkazuje boravak i zabranjuje ulazak u Crnu Goru do 2015. godine.

Navedeno je da Golubović mora napustiti teritoriju Crne Gore do 10.07. do 6 sati.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" njega su dok je sa prijateljima šetao Starim gradom priveli pripadnici Interventne jedinice policije.

Golubović je u Centru bezbjednosti Budva bio priveden kod inspektora za strance.

"Pre sat vremena smo opet uhapšeni ali ovaj put u Budvi... Isto maltretiranje...birokratsko izivljavanje-jasna poruka-da se gubimo iz Crne Gore????! Imali pravde i postovanje za mene u ovoj zemlji? Opširnije ću napisati kada završe cirkus i napustim stanicu policije gde se trenutno nalazim", napisao je Golubović oko 21.30 na svom Facebook profilu.

Golubović je i juče više sati saslušavan u podgoričkom Centru bezbijednosti, nakon čega ga je policija izvela u službenom džipu.

Policijski džip, u kojem je bio Golubović, pod rotacijom je projurio pored zgrade Centra bezbjednosti, ispred koje su bile okupljene novinarske ekipe.

Golubović i tri njegova prijatelja, privedeni su juče oko 16 časova na informativni razgovor u CB Podgorica, nakon što ih je na ulazu u Podgoricu zaustavila patrola saobraćajne policije.

Inspektori su pretresli džip dubrovačkih registarskih oznaka, u kojem se nalazio Golubović. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti ” iz policije, inspektore Sektora kriminalističke policije, koji su gotovo pet sat razgovarali sa Golubovićem i njegovim prijateljima, zanimalo je koliko će Beograđani boraviti u Crnoj Gori, zbog čega su i kod koga došli.

Tokom informativnog razgovora, “Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da nema osnova za Golubovićevo zadržavanje.

Prema informacijama “Vijesti”, Golubović je juče u Crnu Goru došao da obiđe Podgoričanina Radisava Gila Stanišića, koji je prije desetak dana ranjen u pucnjavi u centru Podgorice.

Navodno, to je i rekao podgoričkim inspektorima. Stanišić je vođa samozvanog zagoričkog klana. “Vijestima” nije poznato koliko Golubović namjerava boraviti u Crnoj Gori.

On je danas posjetio i manastir Ostrog.

Golubović je skoro dvije decenije proveo u zatvorima. Kriminalnu karijeru počeo je 1987. kada je u kafani u Boleču pretukao gosta. Tri godine kasnije noseći kratež natjerao je goste beogradske diskoteke “Mažestik” da legnu na pod i ispalio nekoliko metaka u plafon.

Robijao je u Njemačkoj, Srbiji, osuđivan u Grčkoj zbog krađe, preprodaje ukradenih automobila i oružane pljačke. U aprilu 2003. tokom policijske akcije 'Sablja', ponovo je izručen Srbiji, gdje mu je suđeno zbog pokušaja iznude.

Početkom 2014. nepravosnažno je osuđen u Višem sudu u Beogradu na 14 godina zatvora zbog toga što je 16. januara 2010. godine učestvovao u kupoprodaji 151 grama mješavine heroina i paracetamola.

Galerija

Preporučujemo za Vas