Sušić još dvije godine na klupi Bosne i Hercegovine

"Izuzetno sam zadovoljan i srećan što ću nastaviti rad sa ovim ljudima i ekipom. Očekujem da se kvalifikujemo na EP i ostvarimo bolji rezultat od onog u Brazilu", izjavio je Sušić
1 komentar(a)
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2014. 20:14h

Safet Sušić ostaće selektor Bosne i Hercegovine i u naredne dvije godine, odlučio je danas Izvršni odbor bosanskohercegovačkog saveza (NSBiH).

Sušić, kome je ugovor istekao 1. jula, vodiće, tako, najbolje fudbalere BiH i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Dobio sam podršku rukovodstva saveza i odlučili smo da nastavimo saradnju. Rekao sam da će mi jednog dana biti teško da odem iz ove reprezentacije, ali još nije došao taj trenutak. Izuzetno sam zadovoljan i srećan što ću nastaviti rad sa ovim ljudima i ekipom. Očekujem da se kvalifikujemo na EP i ostvarimo bolji rezultat od onog u Brazilu", izjavio je Sušić sarajevskim novinarima.

On je dodao da u budućnosti treba očekivati nove igrače u reprezentaciji, da će pozive dobiti oni koji zaslužuju, i najavio podmlađivanje nacionalnog tima.

"Igraće oni koji igraju dobro u svojim klubovima i koji se ponašaju kako treba. Samo za takve momke biće mesta u budućem timu. Smatram da ne treba da strahujemo za budućnost reprezentacije", zaključio je Sušić.

U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. reprezentacija BiH igraće u B grupi sa Belgijom, Izraelom, Velsom, Kiprom i Andorom.

BiH na Mundijalu u Brazilu nije prošla grupnu fazu takmičenja u konkurenciji sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

Bonus video: