Počinju Dani muzike: Ansambl “Ars Longa” na otvaranju festivala

Boris Kraljević, umjetnički direktor i selektor festivala, kazao je da će i ove godine preovladavati kamerna muzika
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2014. 18:38h

Koncertom međunarodnog ansambla “Ars Longa”, koji čine Nikola Pančić (violina), Ivan Knežević (violina/ viola), Mladen Miloradović ( violončelo), Filip Tomić (čelo) i Alberto Kastiljo (viola), sjutra veče u 21 i 30 u hercegnovskoj Dvorani “Park” biće otvoren 31. Međunarodni festival Dani muzike.

Za deset festivalskih dana biće priređeno šest koncerata eminentinh umjetnika iz svijeta klasične muzike iz Evrope, Azije i Južne Amerike.

Boris Kraljević, umjetnički direktor i selektor festivala, kazao je da će i ove godine preovladavati kamerna muzika, sa “Ars Longom” kao rezidencijalnim ansamblom festivala.

“Ansambl 'Ars Longa' čine muzičari iz Srbije i Čilea, koji su se okupili u Njemačkoj gdje stvaraju. Njima će se tokom festivalskih večeri pridružiti Irvin Veniš, sjajni klarinetista iz Češke, inače profesor Konzervatorijuma iz

Praga, potom violončelista Nemanja Stanković iz Srbije i jedan od najznačajnijih pijanista Poljske, Marian Sobula. Kao i svake godine imaćemo solističke recitale, kada će posjetioci moći da čuju pijanistkinju iz Srbije Maju Rajković, izuzetnog gitaristu iz Crne Gore Radoša Malidžana, kao i jednog od najaktuelnijih solista na harmonici Van Handzia iz Kine”, kazao je Kraljević.

Bonus video: