Frum ponovo pao i odustao od „Tur de Fransa”!

Frum je pogoršao stanje od dana ranije, kada je povrijedio butinu, kuk i zglob lijeve ruke, zbog čega je 70 kilometara prije cilja današnje etape i donio odluku da uđe u auto tima Skaj
0 komentar(a)
Kris Frum, Foto: Beta/AP
Kris Frum, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2014. 16:08h

Najprestižnija titula u svijetu biciklizma je ostala upražnjena - nakon jučerašnjeg pada, Kris Frum se i danas dva puta našao na podu i poput grogiranog boksera odustao od „Tur de Fransa”!

Povrede su bile jače od Engleza, koji se 12 mjeseci spremao samo za odbranu krune na Jelisejskim poljima.

Nije imao sreće, pa će neko drugi pokušati da se domogne titule na 101. izdanju trke „Oko Francuske”...

Naime, momak rođen u Keniji je, na kaldrmi od Ipra do Arenberg Porta, dva puta pao i bilo je očigledno da trpi velike bolove.

Pogoršao je stanje od dana ranije, kada je povrijedio butinu, kuk i zglob lijeve ruke, zbog čega je 70 kilometara prije cilja današnje etape donio odluku da uđe u auto tima Skaj i tako se automatski povuče sa „Tura”.

Frum je prije mjesec doživio povredu na čuvenoj trci Kriterijum du Dofin, a nakon novih padova je bilo jasno da više ne može da istrpi bolove...

Time je i definitivno okončana bajka britanskog biciklizma, koja je trajala dvije godine. Bradli Vigins je 2012. osvojio 99. izdanje „Tura” i postao prvi čovjek sa Ostrva kojem je to pošlo za rukom, a 12 mjeseci kasnije je Frum uzeo titulu.

U međuvremenu je Mark Kavendiš stigao do 25. etapne pobjede na najprestižnijoj trci, ali niko od njih više nije u konkurenciji - Vigins se nije ni pojavio, kako ne bi ometao Fruma u pokušaju da odbrani tron, dok je najbolji sprinter današnjice već operisao ligamente ramena, koje je pokidao u prvoj etapi.

A loše vrijeme u Francuskoj je uticalo na organizatore da skrenu bicikliste sa puta i od devet sektora sa kaldrmom ostave sedam. Blato i vlažno kamenje su toliko mučili vozače, da je bilo premnogo padova.

Etapu je dobio Holanđanin Lars Bum, koji je bio 19 sekundi ispred Danca Jakoba Fuglsanga i vlasnika žute majice Vinćenca Nibalija.

Ajkula u generalnom poretku ima dvije sekunde prednosti nad Fuglsangom, a 44 nad Peterom Saganom. Njegovi najveći rivali za titulu su se mučili i sada dosta kasne - Alehandro Valverde ima dva minuta i 11 sekundi zaostatka, a Alberto Kontador dodatnih 26.

Bonus video: